Chiftelute de orez cu morcov



Reţeta chifteluţelor de orez mi-a fost sugerată de un prieten. Acum îi multumesc pentru că n-am ştiut că poate ieşi ceva aşa de bun din orez. Am fost puţin sceptică în ceea ce priveşte mod modul de preparare, dar... merită încercat.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- 1 ceasca de orez
- 2 morcovi
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1 lingură de ulei
- 1 ou
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se pune orezul la fiert într-o oală.

Pas 2: Morcovii se spală,  se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
Pas 3: Se condimentează cu sare, piper alb şi cimbru.

Pas 4: Se adaugă puţin ulei şi un pahar mare cu apă. Se adaugă apă până se fierbe orezul.

Pas 5: După ce s-a fiert orezul, se lasă la răcit. Apoi se formează chifteluţele în palmă. 
Pas 6: Chifteluţele se dau prin ou bătut (cu sare şi piper alb) şi se prăjesc în ulei încins.
Pas 7: Se aşează pe un şervet de hârtie pentru a absobi excesul de ulei. Nu le lăsaţi prea mult pentru că se pot lipi de serveţel. 

Se servesc fie calde, fie reci. :)

Poftă bună!
Back to Top