Reţeta chifteluţelor de orez mi-a fost sugerată de un prieten. Acum îi multumesc pentru că n-am ştiut că poate ieşi ceva aşa de bun din orez. Am fost puţin sceptică în ceea ce priveşte mod modul de preparare, dar... merită încercat. | |
| Timp de preparare: 40 minute | |
| Porţii: 8 |
|
Ingrediente: | |
| - 1 ceasca de orez - 2 morcovi - 1/2 linguriţă cimbru - 1 lingură de ulei - 1 ou - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se pune orezul la fiert într-o oală. | |
| Pas 2: Morcovii se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. | |
| Pas 3: Se condimentează cu sare, piper alb şi cimbru. | |
| Pas 4: Se adaugă puţin ulei şi un pahar mare cu apă. Se adaugă apă până se fierbe orezul. | |
| Pas 5: După ce s-a fiert orezul, se lasă la răcit. Apoi se formează chifteluţele în palmă. | |
| Pas 6: Chifteluţele se dau prin ou bătut (cu sare şi piper alb) şi se prăjesc în ulei încins. | |
| Pas 7: Se aşează pe un şervet de hârtie pentru a absobi excesul de ulei. Nu le lăsaţi prea mult pentru că se pot lipi de serveţel. | |
Se servesc fie calde, fie reci. :) | |
| Poftă bună! | |