Varza cu pui in sos de soia si vin alb



Reţeta am găsit-o pe gurmandine.ro. Mi-a plăcut maxim ideea de a folosi piept de pui marinat în sos de soia şi am zis să o încerc şi eu. Se poate servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 1/4 varză mare
- 1 piept de pui
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 3 linguri sos de soia
- 30 ml vin alb sec
- 2 linguriţe stafide
- 4 linguri ulei
- 1/4 linguriţă boia de ardei
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie fâşii pieptul de pui.

Pas 2: Se pregătesc ingredientele pentru marinată: 2 linguri sos de soia, 1 lingură ulei, boia de ardei, sare şi piper alb.
Pas 3: Se adaugă indredientele de mai sus, se amestecă si se lasă la marinat pentru 20-30 de minute.


Pas 4: Se adaugă 1 lingură de vin alb peste stafide.
Pas 5: Se toacă mărunt varza, se frământa cu sare şi se căleşte în 2 linguri de ulei.

Pas 6: Se taie fâşii ardeiul roşi şi cel galben. Se adaugă peste varză.

Pas 7: Se căleşte puiul marinat în puţin ulei.

Pas 8: Se adaugă vinul alb şi se lasă pe foc mediu până se evaporă alcoolul.

Pas 9: Se adaugă puiul gătit în sos de soia şi vin alb peste varză. Am mai adăugat o lingură de sos de soia.

Poftă bună!
Back to Top