Reţeta am găsit-o pe gurmandine.ro. Mi-a plăcut maxim ideea de a folosi piept de pui marinat în sos de soia şi am zis să o încerc şi eu. Se poate servi atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 50 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1/4 varză mare - 1 piept de pui - 1/2 ardei gras rosu - 1/2 ardei gras galben - 3 linguri sos de soia - 30 ml vin alb sec - 2 linguriţe stafide - 4 linguri ulei - 1/4 linguriţă boia de ardei - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie fâşii pieptul de pui. | |
Pas 2: Se pregătesc ingredientele pentru marinată: 2 linguri sos de soia, 1 lingură ulei, boia de ardei, sare şi piper alb. | |
Pas 3: Se adaugă indredientele de mai sus, se amestecă si se lasă la marinat pentru 20-30 de minute. | |
Pas 4: Se adaugă 1 lingură de vin alb peste stafide. | |
Pas 5: Se toacă mărunt varza, se frământa cu sare şi se căleşte în 2 linguri de ulei. | |
Pas 6: Se taie fâşii ardeiul roşi şi cel galben. Se adaugă peste varză. | |
Pas 7: Se căleşte puiul marinat în puţin ulei. | |
Pas 8: Se adaugă vinul alb şi se lasă pe foc mediu până se evaporă alcoolul. | |
Pas 9: Se adaugă puiul gătit în sos de soia şi vin alb peste varză. Am mai adăugat o lingură de sos de soia. | |
Poftă bună! |