Salata de vinete



Reţeta salatei de vinete e extraordinar de simplă. Singurul inconvenient este timpul de aşteptare. Se poate servi atât cu maioneză cât şi fară. Eu am ales varianta "cu maioneză".

Timp de preparare: 2 ore
Porţii: 6





Ingrediente:
- 3 vinete
- 1/2 ceapă
- sare
- maioneză


Mod de preparare:
Pas 1: Se aşează vinetele pe tava de copt (învelită în folie de aluminiu).  Se dau la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade Celsius.

Pas 2: Se taie mărunt o jumătate de ceapă.
Pas 3: După ce s-au copt, vinetele se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pentru o oră.


Pas 4: Apoi se toaca mărunt vinetele. Se condimentează cu sare.
Pas 5: Se adauga maioneza...

Pas 6: Apoi este rândul cepei tăiate mărunt.  
Eu am servit salata pe felii de ardei roşu.

Pofta bună!
Back to Top