Pui la cuptor cu sos de rosii si usturoi



Pui la cuptor cu sos de rosii si usturoi... Cu alte cuvinte:  ostropel de pui... :) Nu stiu cine poate rezista in fata acestui fel de mancare. Va invit sa il incercati!

1h 30minute
3 portii





Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 1 conservă roşii în suc propriu
- 3 linguri ulei de măsline
- 150 ml vin alb
- 1 lingură zahăr
- 6-7 căţei de usturoi
- busuioc uscat
- rozmarin
- sare
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Se taie pieptul de pui în bucăţi potrivite şi se aşează într-un vas de yena, uns cu ulei de măsline.
Pas 2: Se condimentează cu sare, piper alb, busuioc şi usturoi (2-3 căţei).
Pas 3: Se adaugă vinul alb.
Pas 4: Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade Celsius. Apoi se înlătură folia de aluminiu şi se mai lasă 10 minute în cuptorul încins.
Pas 5: Sosul se prepară în felul următor: se toacă mărunt roşiile, se pasează usturoiul (4-5 căţei) şi se adaugă puţin ulei; se adaugă zahărul, puţină sare, se condimentează cu rozmarin şi se amestecă bine.
Pas 6: Se scoate vasul yena din cuptor. Nu pot spune ce mirosuri au învăluit bucătăria mea la momentul acesta. E divin...
Pas 7: Este timpul să adaug sosul de roşii cu usturoi, peste puiul în vin. Se acoperă cu folia de aluminiu şi se lasă 20 de minute. Apoi se înlătură folia şi se mai lasă 20-30 de minute.
Se serveşte cald.
Poftă bună!
Back to Top