Rulada de mere cu scortisoara



Reteta o am de la mama. Lorin raspunde intotdeauna prezent cand il invit sa degustam impreuna asa minunatie pufoasa. Au fost dati cand n-am apucat sa degust nimic. Cum m-am intors cum a disparut... :) Daca se mai intampla, ma gandesc serios sa-i schimb denumirea in "rulada fantoma". :)

55 minute
4 portii





Ingrediente:
- 3 mere mari
- 1 lingura de scortisoara
- 1 lingura zahar vanilat
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 lingura de praf de copt




Mod de preparare:
Pas 1: Merele se spala si se curata de coaja.
Pas 2: Se rad merele pe razatoare.
Pas 3: Merele rase se aseaza intr-o oala si se adaugă scorţişoara şi zahărul vanilat. Se incalzesc la foc mic. Initial vor lasa apa. Se continua fierberea pana dispare zeama.
Pas 4: Se amesteca faina (4 linguri) cu praful de copt (1 lingura rasa).
Pas 5: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se adauga un varf de cutit se sare. Se foloseste mixerul si mixeaza pana se formeaza spuma de albusiri.
Pas 6: Peste galbenusuri se adauga zaharul (4linguri). Se foloseste mixerul si se amesteca pana se obtine o compozitie albicioasa.
Pas 7: Peste galbenusurile cu zahar (pasul 6) se adauga mixul de faina si praf de copt (de la pasul 4).
Pas 8: Apoi se adauga jumatate din spuma de albusuri. Se amesteca foarte usor, cu o spatula, de jos in sus. Apoi se adauga si cealalta jumatate din cantitatea de spuma si se procedeaza similar.
Pas 9: Pe tava se asează hartie de copt. Apoi se intinde intr-un strat uniform, merele rase, scurse bine.
Pas 10: Apoi se adauga compozitia de spuma de oua cu faina (de la pasul 8). Se intinde uniform peste stratul de mere cu scortisoara.
Pas 11: Se da la cuptor pentru 17 minute la 190 grade Celsius.
Pas 12: Se rastoarna tava, peste un servet curat de bucatarie, astfel incat hartia sa ramana deasupra. Se desprinde cu grija hartia de copt
Pas 13: Se rulează, folosindu-se servetul de bucatarie.
Se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Back to Top