Reţeta acestor cornuleţe o am de la Flori. După cum îmi stă în caracter, am adaptat-o puţin prin punctele esenţiale şi iată ce-a ieşit. Se pot servi cu lapte la micul dejun. | |
| Timp de preparare: 30 minute | |
| Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
| - 250 gr făină - 150 gr alune de pădure măcinate - 220 gr unt - 50 gr zahăr pudră - 2 linguri zahăr vanilat - 2 linguri esenţă de rom - sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se taie untul cubuleţe. | |
| Pas 2: Se adaugă făina, alunele măcinate, zahărul pudră şi sarea. | |
| Pas 3: Se amestecă bine. | |
| Pas 4: La final, am adăugat apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Apoi, compoziţia se dă la frigider pentru 10-15 minute. | |
| Pas 5: Se modelează cornuleţele. Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru 12-15 minute, la 170 grade Celsius, sau până capătă o culoare uşor maronie. | |
| Sunt delicioase la micul dejun, alături de un pahar de lapte. | |
| Poftă bună! | |







