Cornulete



Reţeta acestor cornuleţe o am de la Flori. După cum îmi stă în caracter, am adaptat-o puţin prin punctele esenţiale şi iată ce-a ieşit. Se pot servi cu lapte la micul dejun.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- 250 gr făină
- 150 gr alune de pădure măcinate
- 220 gr unt
- 50 gr zahăr pudră
- 2 linguri zahăr vanilat
- 2 linguri esenţă de rom
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie untul cubuleţe.

Pas 2: Se adaugă făina, alunele măcinate, zahărul pudră şi sarea.
Pas 3: Se amestecă bine.

Pas 4: La final, am adăugat apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Apoi, compoziţia se dă la frigider pentru 10-15 minute.  
Pas 5: Se modelează cornuleţele. Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru 12-15 minute, la 170 grade Celsius, sau până capătă o culoare uşor maronie. 
Sunt delicioase la micul dejun, alături de un pahar de lapte.

Poftă bună!
Back to Top