Chec aperitiv



Checul aperitiv este uşor de realizat, cu atât mai mult cu cât e suficient să punem în el tot ce găsim prin frigider: de la măsline şi muschi file, până la porumb, telemea sau legume congelate. Eu am folosit formele de brioşe, dar foarte bine se poate folosi forma de chec şi apoi se taie felii.
30 minute
4 portii



Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 1/2 plic (5 gr) praf de copt
- 1/2 ardei gras
- 2 felii generoase de muşchi file
- 50 gr caşcaval
- 50gr brânză telemea
- 5-6 măsline




Mod de preparare:
Pas 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Albuşurile se bat spumă (se adaugă un vârf de cuţit de sare). Se foloseşte mixerul sau un tel.
Pas 2: Apoi se adaugă gălbenuşurile. Se amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula.
Pas 3: Faina si praful de copt se amesteca impreuna si apoi se adauga peste compozitia de oua. Se continua amestecarea cu spatula.
Pas 4: Am tăiat mărunt brânza, feliile de muşchi file şi măslinele şi le-am adăugat în compoziţia de ouă şi făină.

Pas 5: La sfârşit am adăugat caşcavalul ras şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.

Pas 6: Am turnat apoi compoziţia de chec aperitiv în forme. Eu am folosit formele de brioşe, dar se poate folosi foarte bine şi o tavă de chec. Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade Celsius sau până capătă o culoare aurie. Au iesit 10 briose medii.


Poftă bună!
Back to Top