Puiul teriaki cu piure de cartofi, sfecla si bucatele de apio la cuptor si sos de vin alb este un preparat mai elaborat. Asta pentru ca fiecare componenta se pregateste separat si se monteaza la sfarsit, impreuna pe farfurie, in acest minunat fel de mancare. | |
50 minute
| |
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 8-10 cartofi - 2 bucati de piept de pui mari - sos teriaki - susan - 50 gr unt - 5 linguri de smantana - 30 ml vin alb - o sfecla mica - o tulpina de apio (telina) - marar uscat - sare |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se curata de coaja, se pun la fiert in apa cu putina sare. | |
Pas 2: Sfecla se curata de coaja, se taie rondele si se aseaza la pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se taie si apoi rondele si se aseaza pe aceeasi tava. Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 180 grade Celsius. | |
Pas 3: Puiul se marineaza cu sos teriaki. Se lasa la stationat 20-30 de minute. Apoi se taie pe lung (rezulta 4 bucati) si se prajesc in unt. Se adauga susan la sfarsit. | |
Pas 4: Pentru sosul de vin alb, se topeste un cubulet de unt, se adauga vinul alb si se lasa sa scada putin; se adauga smantana si putina sare. | |
Se serveste cald, alaturi de un pahar de cidru de mere cu soc. | |
Poftă bună! |