Ghiveci de legume cu apio


Da, e adevarat, sunt ceva pasi de urmat aici, dar asta pentru ca m-am hotarat sa folosesc un mozaic de legume. Recomand cu mare placere acest fel de mancare, sanatos, satios si tare tare gustos.

Timp de preparare: 40 minute

Porţii: 4





Ingrediente:
- 4-5 tulpini de ţelină (apio)
- 1 cartof
- 1/2 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 2 ciuperci
- 1 ceapă roşie
- 1 morcov
- 1 dovlecel tânăr
- 1 păstârnac mic
- 6 linguri ulei
- 1 roşie
- cimbru
- 1/2 ţelină mică
- 2 linguri pastă de roşii
- piper alb
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se căleşte ceapa roşie în ulei.

Pas 2: Se adaugă morcovul tăiat cubuleţe.

Pas 3: Apoi se adaugă şi păstârnacul tăiat cubuleţe.

Pas 4: Se taie tulpinile de ţelină (apio).
Pas 5: Se adaugă ardeiul roşu tăiat cubuleţe.
Pas 6: Apoi se adaugă ciupercuţele.
Pas 7: Vine apoi rândul dovlecelului.


Pas 8: Se taie şi ardeiul în cubuleţe.


Pas 9: Acelaşi tratament şi pentru ţelina rădăcină.


Pas 10: Se adaugă apă peste legume.

Pas 11: Se taie cubuleţe cartoful.

Pas 12: Se presară sare şi puţin piper alb.

Pas 13: Se taie roşia cubuleţe şi adaugă peste legume. Se presară şi puţin cimbru.

Pas 14: Se adaugă pasta de roşii.

Pas 15: La sfârşit am adăugat mărar tăiat mărunt. Se lasă la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 25-30 minute (sau până s-a fiert cartoful).
Poftă bună!

Back to Top