Mancare de ceapa alba cu masline




Acest fel de mâncare este unul la îndemâna fiecăruia. Ceapă şi măsline să fie din belşug! Reţeta este una simplă. Vă invit să o încercaţi!
Se poate servi atât la prânz cât şi seara.

30 minute
4 portii





Ingrediente:
- 4 cepe albe mari
- 100gr măsline negre
- 400gr roşii în suc propriu
- 1/2 lingură cimbru
- 1/2 linguriţă boia de ardei (dulce)
- 1/2 linguriţă mărar verde
- 4 linguri ulei
- sare
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Se taie mărunt ceapa şi se dă la călit cu ulei.

Pas 2: Se adaugă 2 pahare de apă.
Pas 3: Roşiile în suc propriu se adaugă după ce s-a fiert ceapa.

Pas 4: Se condimentează cu cimbru, boia roşie, sare şi piper alb şi se lasă la fiert pentru 5-10 de minute.
Pas 5: La sfârşit se adaugă măslinele şi se mai lasă 5 minute la fiert, la foc mic.
Se poate servi atât caldă cât şi rece. E la fel de bună.

Poftă bună!
Back to Top