Prajitura de capsuri cu inghetata de vanilie



Reţeta acestei prăjituri o am din cartea de bucate a lui Per Morberg ("Morberg lagar husmanskost"). Domnu' Morberg este un vestit bucătar suedez. Am adaptat niţel reţeta, folosind căpşuni în loc de rubarba şi fructe de pădure. Data viitoare voi încerca alte combinaţii în ceea ce priveşte fructele folosite.
Se serveşte caldă şi neaparat cu îngheţată de vanilie alături. (specific suedez)

Timp de preparare: 25 minute
Porţii: 3





Ingrediente:
- 250 gr căpşuni
- 4 linguri zahăr vanilat
- 2 linguri făină de cartof/amidon
- 2 linguri pesmet
- 1 linguriţă esenţă de migdale
- 100 gr unt
- 100 gr făină
- sare
- îngheţată de vanilie

Mod de preparare:
Pas 1: Căpşunile, 2 linguri de zahăr vanilat şi amidonul se amestecă într-un bol.
Pas 2: Se frămantă untul rece cu făina, pesmetul, 2 linguri de zahăr vanilat şi sare.
Pas 3: Se aşează fructele într-o tavă de tartă sau în mici vase rezistente la căldură.
Pas 4: Se adaugă peste fructe, compozitia de unt, făină şi pesmet. Se dă la cuptor la 200 grade Celsius pentru 20 de minute.

Se serveşte caldă şi neaparat cu îngheţată de vanilie alături. :o)

Poftă bună!
Back to Top