Sarmale cu ciuperci


Reţeta sarmalelor cu ciuperci nu diferă prea mult de cea a sarmalelor obişnuite, în care se adaugă carne. Am optat pentru varianta de post şi le-am servit cu mare plăcere.
Se pot consuma ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 4 ore
Porţii: 10




Ingrediente:
- 2 kg ciuperci
- o varză
- 4 cepe mari
- 6 linguri de roşii în bulion
- o ceaşcă de orez
- mărar verde
- cimbru
- 3-4 foi de dafin
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu 2-3 linguri de ulei. Se condimentează cu sare şi piper alb.
Pas 2: Se adaugă 3-4 linguri de roşii în bulion şi orezul. Se lasă să fiarbă împreună 4-5 minute.
Pas 3: Se taie mărunt ciupercile şi se dau la călit cu o lingură de ulei şi un praf de sare.

Pas 4: Se adaugă ciupercile călite peste compoziţia de ceapă. 
Pas 5: Se adaugă cimbru.
Pas 6: Am amestecat bine şi am adăugat mărar verde (tocat mărunt).  Se mai poate condimenta cu sare şi piper alb (se poate gusta compoziţia sarmalelor).
Pas 7: Foile de varză se desfac şi se fierb puţin în apă cu sare până se înmoaie. In fiecare foaie se va adăuga câte o lingură de compoziţie de ciuperci şi se va rula pentru a forma sarmalele.
Pas 8: Se aşează la baza oalei în care vor fierbe sarmalele, un strat de varză tocată mărunt. Se adaugă 2-3 linguri de roşii în bulion şi foi de dafin.
Pas 9: Se aşează sarmalele peste acest pat de varză. Se continuă până se umple oala. Se adaugă 2 pahare de apă şi se dau la cuptor pentru 3 ore, la foc mediu.
Se servesc calde. Se poate adaugă smântână şi se pot consuma cu mămăligă fierbinte.

Poftă bună!
Back to Top