Reţeta sarmalelor cu ciuperci nu diferă prea mult de cea a sarmalelor obişnuite, în care se adaugă carne. Am optat pentru varianta de post şi le-am servit cu mare plăcere. Se pot consuma ca fel principal atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 4 ore | |
Porţii: 10 |
Ingrediente: | |
- 2 kg ciuperci - o varză - 4 cepe mari - 6 linguri de roşii în bulion - o ceaşcă de orez - mărar verde - cimbru - 3-4 foi de dafin - 3 linguri de ulei - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu 2-3 linguri de ulei. Se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 2: Se adaugă 3-4 linguri de roşii în bulion şi orezul. Se lasă să fiarbă împreună 4-5 minute. | |
Pas 3: Se taie mărunt ciupercile şi se dau la călit cu o lingură de ulei şi un praf de sare. | |
Pas 4: Se adaugă ciupercile călite peste compoziţia de ceapă. | |
Pas 5: Se adaugă cimbru. | |
Pas 6: Am amestecat bine şi am adăugat mărar verde (tocat mărunt). Se mai poate condimenta cu sare şi piper alb (se poate gusta compoziţia sarmalelor). | |
Pas 7: Foile de varză se desfac şi se fierb puţin în apă cu sare până se înmoaie. In fiecare foaie se va adăuga câte o lingură de compoziţie de ciuperci şi se va rula pentru a forma sarmalele. | |
Pas 8: Se aşează la baza oalei în care vor fierbe sarmalele, un strat de varză tocată mărunt. Se adaugă 2-3 linguri de roşii în bulion şi foi de dafin. | |
Pas 9: Se aşează sarmalele peste acest pat de varză. Se continuă până se umple oala. Se adaugă 2 pahare de apă şi se dau la cuptor pentru 3 ore, la foc mediu. | |
Se servesc calde. Se poate adaugă smântână şi se pot consuma cu mămăligă fierbinte. | |
Poftă bună! |