Am cumparat un homar azi si m-am gandit sa-l pregatesc cu un sos de vin alb. Iata ce a iesit. | |
15 minute
| |
1 portie
|
Ingrediente: | |
- 1 homar mare fiert - 100 gr unt - 1/2 lamaie - 50 ml vin alb de gatit - 1 lingura marar verde uscat - 1 lingurita granule ceapa - 1 lingura ceapa verde uscata - 1/2 lingurita rozmarin - sare de Himalaya - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am taiat homarul in 2 bucati, pentru ca aromele sosului sa poata patrunde mai bine. L-am asezat intr-un vas rezistent la caldura. | |
Pas 2: Am pregatit sosul de vin alb. Am topit untul si am adaugat toate condimentele: marar verde uscat, ceapa verde uscata, ceapa granule, rozmarinul, sarea si piperul alb. | |
Pas 3: Am adaugat sucul de la 1/2 de lamaie. | |
Pas 4: Se adauga vinul alb şi se lasă la fiert pentru 2-3 minute. | |
Pas 5: Sosul de adauga peste homar. Apoi am dat la cuptor (preincalzit la 250 grade Celsius) pentru 7 minute. | |
Eeei, si daca pana aici a fost simplu, de-aici a inceput nebunia. Cine a mancat homar pana acum, intelege la ce ma refer. :o) | |
Poftă bună! |