Homar cu sos de vin alb



Am cumparat un homar azi si m-am gandit sa-l pregatesc cu un sos de vin alb. Iata ce a iesit.

15 minute
1 portie




Ingrediente:
- 1 homar mare fiert
- 100 gr unt
- 1/2 lamaie
- 50 ml vin alb de gatit
- 1 lingura marar verde uscat
- 1 lingurita granule ceapa
- 1 lingura ceapa verde uscata
- 1/2 lingurita rozmarin
- sare de Himalaya
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Am taiat homarul in 2 bucati, pentru ca aromele sosului sa poata patrunde mai bine. L-am asezat intr-un vas rezistent la caldura.
Pas 2: Am pregatit sosul de vin alb. Am topit untul si am adaugat toate condimentele: marar verde uscat, ceapa verde uscata, ceapa granule, rozmarinul, sarea si piperul alb.
Pas 3: Am adaugat sucul de la 1/2 de lamaie.

Pas 4: Se adauga vinul alb şi se lasă la fiert pentru 2-3 minute.
Pas 5: Sosul de adauga peste homar. Apoi am dat la cuptor (preincalzit la 250 grade Celsius) pentru 7 minute.
Eeei, si daca pana aici a fost simplu, de-aici a inceput nebunia. Cine a mancat homar pana acum, intelege la ce ma refer. :o)

Poftă bună!

Back to Top