Orez cu spanac şi pui cu un minunat sos de roşii




Reţeta orezului cu spanac şi pui cu sos de roşii este una din multele reţetele simple pe care le-am încercat. A ieşit minunat. Nici nu se poate greşi cu aşa ingrediente.
Iată cum le-am pregătit pe toate: 
Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 1 piept de pui
- o mâna de spanac
- 30 gr orez
- 1 cană supă de pui
- 4 linguri roşii în suc propriu
- 1 lingură oţet balsamic
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- busuioc
- sare
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Se pune orezul la fiert. Se adaugă un strop de ulei de măsline, sare şi piper. Spre final se adaugă 1/2 cană de supă de pui.
Pas 2: Se taie căţeii de usturoi şi se prăjesc puţin în ulei de măsline (pentru ca acesta din urmă să ia aroma usturoiului).
Pas 3: Se adaugă pieptul de pui tăiat felii sau oricum altcumva se doreşte. Când e gata, acesta se scoate din tigaie şi se aşează pe farfurie.

Pas 4:  In acelaşi ulei se căleşte spanacul (nu prea mult, doar câteva secunde). Acesta trebuie să rămână verde şi puţin crocant. Apoi se scoate şi el pe o farfurie. Ulterior (când orezul e gata) se adaugă deasupra orezului.
Pas 5: In uleiul rămas se adaugă oţetul balsamic, roşiile in suc propriu, 1/2 de cană de supă de pui, sare şi busuioc. Se lasă la fiert până are consistenţa dorită. Apoi se adaugă peste pui.
Cam aşa arată şi în farfurie...

Poftă bună!
Back to Top