|
Reţeta orezului cu spanac şi pui cu sos de roşii este una din multele reţetele simple pe care le-am încercat. A ieşit minunat. Nici nu se poate greşi cu aşa ingrediente. Iată cum le-am pregătit pe toate: |
Timp de preparare: 30 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1 piept de pui - o mâna de spanac - 30 gr orez - 1 cană supă de pui - 4 linguri roşii în suc propriu - 1 lingură oţet balsamic - 3 linguri ulei de măsline - 2 căţei de usturoi - busuioc - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se pune orezul la fiert. Se adaugă un strop de ulei de măsline, sare şi piper. Spre final se adaugă 1/2 cană de supă de pui. | |
Pas 2: Se taie căţeii de usturoi şi se prăjesc puţin în ulei de măsline (pentru ca acesta din urmă să ia aroma usturoiului). | |
Pas 3: Se adaugă pieptul de pui tăiat felii sau oricum altcumva se doreşte. Când e gata, acesta se scoate din tigaie şi se aşează pe farfurie. | |
Pas 4: In acelaşi ulei se căleşte spanacul (nu prea mult, doar câteva secunde). Acesta trebuie să rămână verde şi puţin crocant. Apoi se scoate şi el pe o farfurie. Ulterior (când orezul e gata) se adaugă deasupra orezului. | |
Pas 5: In uleiul rămas se adaugă oţetul balsamic, roşiile in suc propriu, 1/2 de cană de supă de pui, sare şi busuioc. Se lasă la fiert până are consistenţa dorită. Apoi se adaugă peste pui. | |
Cam aşa arată şi în farfurie... | |
Poftă bună! |