Pui Shanghai in 5 feluri





Puiul Shanghai este o reţetă traditional chinezească. Preparatul este relativ simplu de realizat, iar rezultatul este un piept de pui învelit într-o crustă de făină/susan/pesmet/fulgi de porumb.
25 minute
4 portii





Ingrediente:
- 1 piept de pui mare
- 100 gr făină
- 2 ouă
- 100 gr pesmet
- 30 gr fulgi de porumb
- sare
- piper alb
- susan
- verdeţuri a la Provence
- busuioc uscat
- curry
- 1 litru ulei de palmier


Ce înseamnă "a fi creativ în bucătărie"?! Iată: Am combinat ingredientele de mai sus în aşa fel încât vă prezint mai jos 5 variante de Pui Shanghai. Platoul final cuprinde câte o bucăţică din fiecare fel.

Varianta 1:
- pui tăiat fasii
- sare
- piper alb
- faina
- oua
- susan


Varianta 2:
- pui tăiat fasii
- sare
- piper alb
- făină
- ouă
- pesmet


Varianta 3:
- pui tăiat fâşii
- sare
- piper alb
- făină
- ouă
- susan
- pesmet



Varianta 4:
- pui tăiat fâşii
- sare
- piper alb
- făină
- ouă
- fulgi de porumb



Varianta 5:
- pui tăiat fâşii
- sare
- piper alb
- făină
- ouă
- pesmet
- verdeţuri aromate
- curry
- busuioc uscat



Mod de preparare:
Pas 1: Puiul tăiat fâşii se condimentează cu sare şi piper alb.

Pentru puiul Shanghai(versiunea 5), fâşiile de pui se condimentează cu sare, piper alb, verdeţuri aromate, curry şi busuioc uscat.

Pas 2: Ouăle se bat ca la omletă.

Pas 3: Pentru fiecare din cele 5 variante, pasul acesta este asemănător: fâşiile de pui (condimentate) se dau prin făină, ou şi ... susan (varianata 1), respectiv pesmet (pentru varianta 2), respectiv pesmet şi susan (pentru varianta 3) sau fulgi de porumb(varianta 4) sau pesmet cu verdeţuri aromatice(varianta 5) .

Pas 4: Se aşează bucăţelele de pui Shanghai în uleiul de palmier bine încins.
Pas 5: Când sunt gata, acestea sunt uşor aurii şi plutesc pe ulei. Se foloseşte o spumiera şi se ridică puiul Shanghai din ulei.
Pas 6: Se aşează pe şervet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Se poate servi alături de un sos de smântână cu usturoi.


Poftă bună!

Back to Top