Pacheţele de primăvară


Există o sumedenie de reţete pentru pacheţelele de primăvară. Fie că sunt doar cu legume, fie că sunt cu legume şi carne, pacheţelele de primăvară reprezintă una din mâncărurile preferate ale familie. Iată şi reţeta mea!

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 4




Ingrediente:
- foi de orez
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1/2 castravete
- 1/2 varză mică
- sare
- sos de soia
- piper alb
- ulei

Mod de preparare:
Pas 1: Morcovul, păstârnacul şi castravetele se spală, se curăţă de coajă şi se rad (pe răzătoarea mare).
Pas 2: Se taie mărunt varza. Peste aceasta se adaugă sare şi se freacă bine cu podul palmei.
Pas 3: Se amestecă legumele tăiate şi se condimentează cu 2 linguri de sos de soia şi puţin piper alb.

Pas 4: Se întinde foaia pentru pacheţele (eu am găsit pachet cu foi de dimensiunea 21cm x 21cm). Am uns cu ou marginile (ca să se lipească frumos). Am adăugat o lingură şi jumătate de compoziţie (scursă în prealabil de zeama rezultată).
Pas 5: Se rulează fiecare pacheţel până se termină compoziţia. Mie mi-au ieşit 16 pacheţele.
Pas 6: Se încinge uleiul şi se scufundă pacheţelele în el. Sunt gata când încep să prindă o culoare uşor rumenie.
Pas 7: Se aşează apoi pe şervete de hârtie pentru a absobi excesul de ulei.
Se servesc uşor calduţe sau la temperatura camerei.
Se pot servi ca aperitiv atât la prânz cât şi seara.

Poftă bună!
Back to Top