Cartofii la cuptor sunt preferaţii familiei. De fiecare dată mă joc cu aromele şi încerc mereu ceva nou. De data aceasta am ales ierburile de Provence. Tot ele au fost alegerea mea pentru puiul în vin alb la cuptor. | |
Timp: 40 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 4 cartofi mari - 1 piept de pui mare - 100ml vin alb - 4 linguri roşii în suc propriu - ierburi de Provence - busuioc - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se curăţă, se taie în cuburi sau pe lungime şi se condimentează cu sare, piper alb, busuioc şi ierburi de Provence. | |
Pas 2: Se adaugă rosiile in suc propriu, taiate marunt. | |
Pas 3: Se adaugă un pahar de apă şi un strop de ulei şi se dau la cuptor până cand apa a scăzut şi cartofii s-au rumenit puţin. | |
Pas 4: Separat, pieptul de pui se aşează într-o tavă puţin adâncă. Se adaugă vinul alb şi se condimentează şi el cu sare, piper alb şi ierburi de Provence. Se dă la cuptor împreună cu tava de cartofi. Din când în când, se scoate pieptul de pui şi se stropeşte cu vinul din tavă. | |
Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |