Oua in cuiburi de spanac




Reţeta a oualor incuiburi de spanac este o adaptare dupa cea a oualor en cocotte. Am adaugat spanacul si ceapa verde si iata ce bunatate a iesit! Se pot servi la micul dejun.

40 minute
2 portii




Ingrediente:
- 2 oua
- o mana de spanac
- 1 fir de ceapa verde
- 50 gr brânză de capra
- 6 linguri smantana
- boia de ardei rosu
- sare
- piper alb
[2 vase de ceramica]

Mod de preparare:
Pas 1: Frunzele de spanac se fierb pentru maxim 1 minut in apa cu sare. Se scot si se scurg de apa.
Pas 2: Se "tapeteaza" cu spanac, peretii vaselor de ceramica.
Pas 3: Se adauga branza de capra.

Pas 4: Vine apoi randul oualor. Se adauga 2-3 linguri de smantana in fiecare "cuib".
Pas 5: Ceapa verde se taie rondele si se presara pe deasupra. Se condimenteaza cu sare, piper alb si boia de ardei rosu. Se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 160 grade Celsius.
Sunt bune şi calde şi reci. Daca v-a plăcut, vă aştept cu un "like". :o)

Poftă bună!
Back to Top