Mamaliga cu Parmigiano Reggiano si rosii la cuptor




Reteta e un fel de 'reinterpretare' a cunoscutei mamaliga cu branza si smantana. Am ales sa adaug branza in mamaliga si sa o servesc cu rosii la cuptor, smantana si busuioc. N-a durat foarte mult si a fost un mic dejun pe cinste.

25 minute
4 portii





Ingrediente:
- o mana de malai
- rosii mici bio
- busuioc
- Parmigiano Reggiano
- smantana
- unt
- ulei de masline
- 1 lingurita otet basmatic
- 1 catel usturoi
- praf de rozmarin si cimbru
- sare
- piper

Mod de preparare:
Pas 1: Rosioarele se inteapa cu furculita (ca sa nu explodeze in cuptor), se stropesc cu ulei de masline si otet basmatic. Se adauga un catel de usturoi taiat marunt, sare, piper, cimbru, praf de rozmarin si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 grade Celsius.
Pas 2: Se pregateste mamaliga: se pune apa la fiert, se adauga sare; cand incepe sa fiarba se adauga malaiul si se amesteca in continuu cu telul; se adauga un cubulet de unt.
Pas 3: Cand mamaliga e gata, se adauga branza Parmigiano, data prin razatoarea mica. Se continua amestecarea cu telul.
Pas 4: Se unge un vas rezistent la caldura cu ulei de masline si sa toarna mamaliga fierbinte in el. Se da la frigider pentru 5 minute.
Pas 5: Se scoate de la frigider si se rastoarna pentru a fi taiata in cuburi.
Pe fiecare cub de mamaliga se adauga o lingura de smantana si apoi cate o rosie aromata, pregatita la cuptor.

Pofta buna!

Back to Top