In acest fel de mancare exista pe langa lapte de cocos si mar, banana. Da exact asa. Rezultatul e unul de te lingi pe degete. :) Dupa ce am inventat-o, am mai preparat-o si a doua oara in aceeasi saptamana. Asa de tare ne-a placut. Se serveste cu orez basmatic. | |
45 minute
| |
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 2 buc piept de pui - 400 ml lapte de cocos - 1 ceapa alba - 2 catei usturoi - 1 ardei rosu - 1/2 ardei gras verde - 1/2 dovlecel/zuchini - 1 mar - 1 banana - 25 gr unt - 4 linguri smantana de gatit - 2 lingurite curry - sare - pipernegru |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am taiat cubulete pieptul de pui si l-am calit in putin unt. Am adaugat sare si piper negru. | |
Pas 2: Se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul si 1/2 ardei gras verde. Se calesc impreuna cu pieptul de pui pentru 1-2 minute. | |
Pas 3: Se adauga smantana de gatit (4 linguri). | |
Pas 4: Se adauga si laptele de cocos (400ml). | |
Pas 5: Se rade 1/2 dovlecel mediu (sau 1/2 zuchini). Se taie cubulete si marul. Se adauga peste compozitia cu lapte de cocos. | |
Pas 6: Se taie rondele banana, se taie marunt ardeiul rosu (daca e un pic picant e si mai bine). Se pastreaza ardei rosu tocat si pentru adaugat la final, peste orez. Se adauga si 2 lingurite de curry. Se lasa la fiert impreuna pentru inca aproximativ 15 minute. | |
Pas 7: Se separa bucatelele de piept de pui de compozitia care va deveni sos. Este o etapa mai migaloasa, dar merita facuta. (Alfel, se poate servi chiar asa alaturi de orez basmatic.) | |
Pas 8: Se foloseste blenderul si se paseaza toata compozitia fara piept de pui. | |
Pas 9: Se adauga pieptul de pui peste sosul astfel obtinut si mai lasa la fiert pentru 2-3 minut. | |
Am asezat puiul asiatic cu lapte de cocos si curry langa o portie sanatoasa de orez basmatic, am adaugat patrunjel tocat si ardei rosu. | |
Pofta buna! |