Mucenicii munteneşti presupun puţină migăleală dacă nu dispuneţi de un model în forma de "opt", special folosit pentru obţinerea micuţilor mucenicii din aluatul simplu de făină. Se servesc calzi, cu nucă măcinată pe deasupra. | |
50 minute
| |
6 portii
|
Ingrediente: | |
- 250 gr făină - 70 ml apă - 1/2 linguriţă sare - 4 linguri zahar - 1 lingură esenţă de rom - 1 lingură scorţişoară - 2 linguri zahăr vanilat - 150 gr nucă măcinată |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se amestecă bine făina cu sarea şi apa călduţă. | |
Pas 2: Se întinde foaie subţire pe masa de lucru, tapetată cu făină. | |
Pas 3: Apoi începe migăleala. Se taie în fâşii subţiri şi se modelează fiecare fâşie sub formă de mucenici. Sau mai simplu, se foloseste forma speciala in forma de 'opt'. | |
Pas 4: Am aşezat mucenicii într-o tava şi i-am uscat în cuptor, la 150 grade Celsius, pentru 5 minute. | |
Pas 5: Apoi am dat mucenicii la fiert în apă cu puţină sare. Când se ridică la suprafaţă s-au fiert şi e momentul pentru pasul următor. | |
Pas 6: Se adaugă zahărul tos(5 linguri) si cel vanilat(1 lingura), esenţa de rom(2 linguri), nuca măcinată(150gr) şi scorţişoara(2 linguri). Se lasă la fiert, la foc mic, pentru încă 4-5 minute. | |
Se mai poate adăuga nucă măcinată înainte de servire. | |
Poftă bună! |