Mucenici moldovenesti



Reţeta mucenicilor modoveneşti sau a sfinţişorilor, devine o reţetă simlă cu ajutorul maşinii de frământat aluatul, care e o minunăţie în bucătărie.
Se servesc calzi, cu miere şi nucă măcinată pe deasupra.


2h 10minute
8 portii





Ingrediente:
- 550 gr făină
- 250 ml lapte
- 150 gr zahăr
- 80 gr unt
- 1 ou
- 14 gr drojdie uscată
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri esenţă de rom
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 150 gr nucă măcinată
- 5-6 linguri de miere


Mod de preparare:
Pas 1: Laptele se încălzeşte puţin şi se toarnă apoi în cuva maşinii de frământat.

Pas 2: Se adaugă untul şi sarea.
Pas 3: Apoi am adăugat esenţele, oul şi drojdia.

Pas 4: A venit apoi rândul zahărului tos.
Pas 5: La sfârşit, am adăugat făina şi am programat maşina de frămantat pentru 1 oră şi jumătate.
Pas 6: Aluatul rezultat se rupe în bucăţele mici şi modelează mucenicii pe o masă de lucru unsă cu puţin ulei. Apoi se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu un amestec de gălbenuş de ou şi lapte. Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 180 grade Celsius.
Pas 7: După ce se scot din cuptor, se ung cu miere.
Se "tăvălesc" prin nucă măcinată şi se servesc imediat. :o)

Poftă bună!
Back to Top