Reţeta mucenicilor modoveneşti sau a sfinţişorilor, devine o reţetă simlă cu ajutorul maşinii de frământat aluatul, care e o minunăţie în bucătărie. Se servesc calzi, cu miere şi nucă măcinată pe deasupra. | |
2h 10minute
| |
8 portii
|
Ingrediente: | |
- 550 gr făină - 250 ml lapte - 150 gr zahăr - 80 gr unt - 1 ou - 14 gr drojdie uscată - 1 linguriţă sare - 2 linguri esenţă de rom - 1 lingură esenţă de vanilie - 150 gr nucă măcinată - 5-6 linguri de miere |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Laptele se încălzeşte puţin şi se toarnă apoi în cuva maşinii de frământat. | |
Pas 2: Se adaugă untul şi sarea. | |
Pas 3: Apoi am adăugat esenţele, oul şi drojdia. | |
Pas 4: A venit apoi rândul zahărului tos. | |
Pas 5: La sfârşit, am adăugat făina şi am programat maşina de frămantat pentru 1 oră şi jumătate. | |
Pas 6: Aluatul rezultat se rupe în bucăţele mici şi modelează mucenicii pe o masă de lucru unsă cu puţin ulei. Apoi se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu un amestec de gălbenuş de ou şi lapte. Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 180 grade Celsius. | |
Pas 7: După ce se scot din cuptor, se ung cu miere. | |
Se "tăvălesc" prin nucă măcinată şi se servesc imediat. :o) | |
Poftă bună! |