Tagliatelle cu pui si parmezan



Pastele, fie că e vorba de spaghete, fidele, tagliatelle, cannelloni sau melcişori, sunt delicioase în orice combinaţie. Iată o altă reţetă simplă de tagliatelle cu sos de mascarpone, pui şi parmezan. Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 20 minute
Porţii: 2




Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 6 rotocoale de tagliatelle
- 20 gr unt
- 3 linguri mascarpone
- 4 linguri smântână
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper alb
- chives / ceapă subţire
- parmezan

Mod de preparare:
Pas 1: Pastele tagliatelle se pun la fiert în apă şi se adaugă puţină sare.
Pas 2: Se taie pieptul de pui (uşor îngheţat) fâşii subţiri.
Pas 3: Se călesc fâşiile de pui în unt. Se adaugă puţină sare şi câteva felii de usturoi.

Pas 4: Se scot bucăţelele de pui şi se adaugă smântâna şi brânza mascarpone. Se condimentează cu sare şi piper alb.
Pas 5: Se adaugă puiul şi firele de chives. Pasul acesta şi cel anterior nu depăşesc 2 minute. 
Pas 6: Se aşează pastele într-un bol sau pe o farfurie. Peste ele se adaugă sosul cu mascarpone şi pui şi se presară câteva bucăţele de parmezan.
Sunt bune calde.

Poftă bună!
Back to Top