Pastele, fie că e vorba de spaghete, fidele, tagliatelle, cannelloni sau melcişori, sunt delicioase în orice combinaţie. Iată o altă reţetă simplă de tagliatelle cu sos de mascarpone, pui şi parmezan. Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 20 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1 piept de pui - 6 rotocoale de tagliatelle - 20 gr unt - 3 linguri mascarpone - 4 linguri smântână - 1 căţel de usturoi - sare - piper alb - chives / ceapă subţire - parmezan |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pastele tagliatelle se pun la fiert în apă şi se adaugă puţină sare. | |
Pas 2: Se taie pieptul de pui (uşor îngheţat) fâşii subţiri. | |
Pas 3: Se călesc fâşiile de pui în unt. Se adaugă puţină sare şi câteva felii de usturoi. | |
Pas 4: Se scot bucăţelele de pui şi se adaugă smântâna şi brânza mascarpone. Se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 5: Se adaugă puiul şi firele de chives. Pasul acesta şi cel anterior nu depăşesc 2 minute. | |
Pas 6: Se aşează pastele într-un bol sau pe o farfurie. Peste ele se adaugă sosul cu mascarpone şi pui şi se presară câteva bucăţele de parmezan. | |
Sunt bune calde. | |
Poftă bună! |