Mere invelite




Reţeta acestor mere învelite am inventat-o gândindu-mă că ar fi păcat ca nişte mere aromate şi parfumate să nu fie folosite la un desert simplu. Reţeta face parte din categoria acelora în care nu există cantitate delimitată a făinii ci se zice simplu "cât cuprinde". Aluatul trebuie să fie suficient de maleabil pentru a se întinde foaia în care se vor înveli feliile de măr cu scorţişoară.

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- 250 gr unt
- 4 linguri zahăr farin
- făina "cât cuprinde"
- 1 ou
- 250 ml brânză mascarpone
- 2 linguri zahăr brun
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 3 mere
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se foloseşte mixerul şi se amestecă bine oul cu sare şi zahărul farin.

Pas 2: Se adaugă untul lăsat la temperatura camerei pentru 1 oră.
Pas 3: Se continuă mixarea şi după adăugarea esenţei de rom.

Pas 4: Se adaugă brânza mascarpone în compoziţia de aluat.
Pas 5: Se adaugă puţin câte puţin, făina. La un moment dat nu se va mai folosi mixerul ci se va amesteca manual. Compoziţia trebuie să rămâna maleabila pentru a se putea întinde foaie. 
Pas 6: Se taie aluatul în jumătate şi se întinde foaie de aproximativ 1/2 cm. 
Pas 7: Se taie triunghiuri. Eu am ales să tai întâi pătrate şi apoi am tăiat diagonalele acestora. 
Pas 8: Pe fiecare triunghi de aluat se presară puţin zahăr brun amestecat cu scorţişoară. Apoi se adaugă felia de măr, ca în imagine. Se rulează felia împreună cu aluatul, până se formeaza rulourile. 
Pas 9: Se dau la cuptor pentru 35 de minute, sau până prind o culoare arămie. 
Sunt bune reci. Se pudrează cu zahăr vanilat şi sunt gata de savurat.

Poftă bună!
Back to Top