Varza cu bucatele de kaiser afumat


Varza cu bucăţele de kaiser afumat este o formă a reţetei tradiţionale româneşti: varză călită cu carne de porc şi afumătură. Iată mai jos şi modul de preparare!

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 4


Ingrediente:
- 1 varză
- 2 cepe roşii
- 2-3 fire de mărar
- 100 gr kaiser
- 3 linguri ulei
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 30 gr pastă de roşii
- piper alb
- sare


Mod de preparare:
Pas 1: Se căleşte ceapa roşie tăiată mărunt.
Pas 2: Se taie mărunt bucăţelele de kaiser şi se adaugă peste ceapă. Se lasă la călit înca 2-3 minute.
Pas 3: Se taie fâşii varza şi se frământă între degete (după ce s-a adăugat şi sarea).
Pas 4: Se adaugă un pahar de apă peste ceapa şi kaiser-ul călite. Apoi se adaugă varza tocată.
Pas 5: Se condimentează cu zeama de lămâie, mărarul tocat mărunt şi piper alb.

Pas 6: Când varza s-a fiert se adaugă şi pasta de roşii. Se lasă la fiert, la foc mediu, pentru încă 30-40 de minute (sau până când apa a scăzut aproape de tot).


Se serveşte cald.
Poftă bună!
Back to Top