Varza cu bucăţele de kaiser afumat este o formă a reţetei tradiţionale româneşti: varză călită cu carne de porc şi afumătură. Iată mai jos şi modul de preparare! | |
Timp de preparare: 50 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 1 varză - 2 cepe roşii - 2-3 fire de mărar - 100 gr kaiser - 3 linguri ulei - 2 linguri zeamă de lămâie - 30 gr pastă de roşii - piper alb - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se căleşte ceapa roşie tăiată mărunt. | |
Pas 2: Se taie mărunt bucăţelele de kaiser şi se adaugă peste ceapă. Se lasă la călit înca 2-3 minute. | |
Pas 3: Se taie fâşii varza şi se frământă între degete (după ce s-a adăugat şi sarea). | |
Pas 4: Se adaugă un pahar de apă peste ceapa şi kaiser-ul călite. Apoi se adaugă varza tocată. | |
Pas 5: Se condimentează cu zeama de lămâie, mărarul tocat mărunt şi piper alb. | |
Pas 6: Când varza s-a fiert se adaugă şi pasta de roşii. Se lasă la fiert, la foc mediu, pentru încă 30-40 de minute (sau până când apa a scăzut aproape de tot). | |
Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |