|
Ingrediente: |
- 1 brocolli
- 3 jumătăţi de piept de pui
- 200ml smântână de gătit
- 1 lingură de făină
- 50ml vin (demisec)
- sare
- 4-5 linguri de ulei
- piper alb
|
|
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se taie pieptul de pui în cubuleţe şi se căleşte cu 4-5 linguri de ulei. Se amestecă în continuu, pentru a nu prinde crustă. Se presară puţină sare.
|
|
Pas 2: Se desface broccoli în bucheţele şi se aşează într-un bol.
|
|
Pas 3: Se adaugă apă rece peste broccoli.
|
|
Pas 4: Se adaugă vinul peste bucăţelele de pui. Se condimenteaza cu puţina sare şi granule de usturoi. Se fierbe la foc redus, pentru aproximativ 2 minute. |
|
Pas 5: Se adaugă smântâna de gătit şi făina desfăcută cu un pic de apă. |
|
Pas 6: Bucheţelele de broccoli de scurg de apă (eu am folosit o spumieră) şi se adaugă peste puiul cu sos de smântână. |
|
Pas 7: Pentru ca broccoli să-şi păstreze culoarea, am fiert bucheţelele cu partea verzuie (codiţele) în sosul de smântână (ca în imagine). Se mai adaugă puţină sare şi piper alb şi se fierbe până se reduce sosul şi broccoli s-a fiert. |
|
Poftă bună! |