Reţeta mini pizzei este ad-hoc şi rapid creată, cu ce am găsit prin frigider într-o minunată zi de weekend. Am folosit drept blat jumătăţi de pâinici şi am adăugat legume, şuncă presată, mozzarela şi caşcaval ras. Se poate servi ca aperitiv sau fel principal la prânz. | |
Timp de preparare: 20 minute | |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 6 pâinici - ardei roşu, verde, galben - 6 felii şuncă presată - 6 linguri roşii în suc - 30 gr brânză mozzarella - 20 gr caşcaval - 5 ciuperci - 1 căţel de usturoi - 2 linguri ulei de măsline - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie pâinicile în jumătăţi, pe lungime. | |
Pas 2: Am adăugat apoi roşii în suc propriu şi felii de usturoi pe fiecare mini pizza. | |
Pas 3: Se taie mărunt şunca presată şi se adaugă peste roşii. Apoi se adaugă câte o felie de ciupercă. | |
Pas 4: Se taie ardeiul (roşu/verde/galben) în fâşii şi se adaugă şi el; apoi bucăţele mici de brânza mozzarella se presară pe fiecare mini pizza. | |
Pas 5: La sfârşit am mai stropit cu puţin ulei de măsline. | |
Pas 6: Am aşezat minunăţiile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le-am dat la cuptor pentru 15 minute, la 200 grade Celsius. | |
După ce le-am aşezat pe farfurii, am ras şi puţin caşcaval pe deasupra. Se servesc calde. Nu ştiu să spun dacă sunt bune şi reci pentru că n-au apucat să se răcească. De abia de abia am apucat să fac 2 poze de final, să le pot arăta pe blog. :o) | |
Poftă bună! | |