Coltunasi



Popular li se zice "chirosti"/ "chiroste". Reţeta nu e complicată dar necesită ceva migala. Iar dacă soţul vă solicită a treia oară prepararea lor, e timpul să urmaţi paşii de mai jos. :)
Se pot servi ca aperitiv atât la prânz cât şi seara.


50 minute
6 portii





Ingrediente:
- 250 gr făină
- 150 gr brânză telemea
- 100 gr brânză dulce
- 3 ouă
- 50 gr griş
- 50 gr unt
- 5 linguri ulei
- sare
- zahăr vanilat

Mod de preparare:
Pas 1: Se bat două ouă cu puţină sare.

Pas 2: Se adaugă uleiul.
Pas 3: Apoi vine rândul grişului...

Pas 4: ... şi a făinii. Se adaugă 1/2 pahar de apă călduţă şi se continuă amestecarea.
Pas 5: Coca se lasă câteva minute pe masa de lucru, pentru a deveni mai elastică. 
Pas 6: Separat se amestecă brânza telemea cu cea dulce, cu un ou, untul şi 3 linguri de făină.
Pas 7: Se întinde foaie, se taie pătraţele şi se aşează câte o lingură de compoziţie de brânză pe fiecare.
Pas 8: Se formează colţunaşii, lipindu-se marginile, ca în imagine. 
Pas 9: Apoi coltunaşii se fierb în apă cu puţină sare. Când sunt gata se ridică la suprafaţă şi sunt mai albicioşi. Se scot din apă cu o spumieră, fără a-i clăti.
Se servesc calzi, cu smântână, unt şi zahăr vanilat pe deasupra.

Poftă bună!

Back to Top