| Popular li se zice "chirosti"/ "chiroste". Reţeta nu e complicată dar necesită ceva migala. Iar dacă soţul vă solicită a treia oară prepararea lor, e timpul să urmaţi paşii de mai jos. :) Se pot servi ca aperitiv atât la prânz cât şi seara.  | |
50 minute 
 | |
6 portii 
 | |
Ingrediente:  | |
| - 250 gr făină - 150 gr brânză telemea - 100 gr brânză dulce - 3 ouă - 50 gr griş - 50 gr unt - 5 linguri ulei - sare - zahăr vanilat  | 
|
Mod de preparare:  | |
| Pas 1: Se bat două ouă cu puţină sare. | |
| Pas 2: Se adaugă uleiul. | |
| Pas 3: Apoi vine rândul grişului... | |
| Pas 4: ... şi a făinii. Se adaugă 1/2 pahar de apă călduţă şi se continuă amestecarea. | |
| Pas 5: Coca se lasă câteva minute pe masa de lucru, pentru a deveni mai elastică. | |
| Pas 6: Separat se amestecă brânza telemea cu cea dulce, cu un ou, untul şi 3 linguri de făină. | |
| Pas 7: Se întinde foaie, se taie pătraţele şi se aşează câte o lingură de compoziţie de brânză pe fiecare. | |
| Pas 8: Se formează colţunaşii, lipindu-se marginile, ca în imagine. | |
| Pas 9: Apoi coltunaşii se fierb în apă cu puţină sare. Când sunt gata se ridică la suprafaţă şi sunt mai albicioşi. Se scot din apă cu o spumieră, fără a-i clăti. | |
| Se servesc calzi, cu smântână, unt şi zahăr vanilat pe deasupra. | |
| Poftă bună! | |










