Pieptul de pui cu ciuperci si sos de smantana este unul din felurile mele preferate de mancare. Il recomand cu mare caldura tuturor celor care nu au prea mult timp de stat in bucatarie, dar vor sa pregateasca ceva gustos si satios. | |
35 minute
| |
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 2 bucati piept de pui - 200 gr ciupercute - 400 ml smantana - 30 ml supa de legume - 50 ml vin alb - 3 linguri de ulei - 1 lingura de faina - 30 gr unt - 1/2 lingurita praf de usturoi / 1 catel - sare de Himalaya - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se condimenteaza cu sare si piper alb. Se calesc putin in ulei si apoi se adauga 30 ml supa de legume, apoi vinul alb. Se lasa la fiert pentru 5-10 minute sau pana a secat vinul. | |
Pas 2: Ciupercutele se spala, se taie felii si se calesc si ele in unt. Am adaugat sare, piper alb si praf de usturoi. Le-am lasat la fiert pana si-au redus volumul la jumatate. Apoi le-am scurs de zeama si am inceput sa pregatesc sosul de smantana. | |
Pas 3: Sosul de smantana este un sos bechamel in care am adaugat smantana, sare si piper alb. [ Pentru sosul bechamel, am folosit 2 linguri de ulei, 1 lingura faina si un pahar de 50 ml apa. Se pregateste f repede, asa ca nu am avut timp sa fac poza. Se amesteca repede, pentru a iesi ca o pasta omogena. Daca nu a iesit asa, folositi o strecuratoare cu gauri f mici si strecurati amestecul.] | |
Pas 4: Dupa ce sosul e gata, se adauga pieptul de pui si ciupercutele scurse de zeama. Se lasa la fiert pentru inca 2-3 minute. | |
Am presarat pe deasupra marar verde tocat marunt. | |
Poftă bună! |