Supa cu galuste



Două din secretele unei supe cu găluşte reuşite sunt: crearea supei clare de pui şi fierberea separată a găluştelor. Reţeta nu e complicată dar necesită destul timp pentru prepararea ei.
Se poate servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 60 minute
Porţii: 4



Ingrediente:
- 3 bucăţi de pui (pulpe/spinare)
- 3 morcovi
- 2 rădăcini păstârnac
- 3 cartofi
- 1 ou
- 4 linguri de griş
- sare
- piper alb
- 1/2 linguriţă de mărar

Mod de preparare:
Pas 1: Bucăţile de pui se pun la fiert într-o oală cu apă. Se presară şi puţină sare.

Pas 2: Se spală şi se curăţă legumele. Se taie în bucăţi mari şi se adaugă în oala de supă.
Pas 3: Se foloseşte spumiera pentru a ridica spuma ce se formează în timpul fierberii. Când s-au fiert legumele şi carnea de pui se strecoară de două ori şi se trece la prepararea găluştelor.

Pas 4: Se bate un ou cu o furculiţă. Se adaugă sare şi ulei.
Pas 5: Apoi se adaugă grişul.
Pas 6: Cu o lingură se formează găluştele şi se dau drumul intr-o oală cu apă fierbinte. Când sunt gata se ridică la suprafată şi şi-au mărit considerabil volumul.

Pas 7: Se adaugă uşor fiecare găluşcă în oala cu supă clară de pui. Se condimentează cu sare şi mărar verde. Eu am mai adăugat şi câteva rondele de morcov fiert.
Se serveşte caldă.

Poftă bună!
Back to Top