Două din secretele unei supe cu găluşte reuşite sunt: crearea supei clare de pui şi fierberea separată a găluştelor. Reţeta nu e complicată dar necesită destul timp pentru prepararea ei. Se poate servi atât la prânz cât şi seara. |
Timp de preparare: 60 minute |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 3 bucăţi de pui (pulpe/spinare) - 3 morcovi - 2 rădăcini păstârnac - 3 cartofi - 1 ou - 4 linguri de griş - sare - piper alb - 1/2 linguriţă de mărar |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Bucăţile de pui se pun la fiert într-o oală cu apă. Se presară şi puţină sare. | |
Pas 2: Se spală şi se curăţă legumele. Se taie în bucăţi mari şi se adaugă în oala de supă. | |
Pas 3: Se foloseşte spumiera pentru a ridica spuma ce se formează în timpul fierberii. Când s-au fiert legumele şi carnea de pui se strecoară de două ori şi se trece la prepararea găluştelor. | |
Pas 4: Se bate un ou cu o furculiţă. Se adaugă sare şi ulei. | |
Pas 5: Apoi se adaugă grişul. | |
Pas 6: Cu o lingură se formează găluştele şi se dau drumul intr-o oală cu apă fierbinte. Când sunt gata se ridică la suprafată şi şi-au mărit considerabil volumul. | |
Pas 7: Se adaugă uşor fiecare găluşcă în oala cu supă clară de pui. Se condimentează cu sare şi mărar verde. Eu am mai adăugat şi câteva rondele de morcov fiert. | |
Se serveşte caldă. | |
Poftă bună! |