Salata de telina, fara doar si poate, se numara printre preferatele mele. Azi am ales sa adaug mar ras si sa o servesc cu paine uscata (crostini cu usturoi si patrunjel) si avocado. Garantat. Buna combinatie! :) | |
10 minute
| |
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 1/2 telina mare - 1/2 mar verde - 1 ou - 1 lingurita mustar - 50 ml ulei - sare de Himalaya |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Telina se curata, se taie felii si apoi se da pe razatoarea mica. (pentru a nu se oxida, pana la finalul prepararii salatei, se pot presara cateva picaturi de zeama de lamaie) | |
Pas 2: Se separa albusul de galbenus. Se prepara maioneza, amestecand initial, galbenusul impreuna cu mustarul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn (pentru a nu se intuneca la culoare maioneza). | |
Pas 3: Se adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecandu-se in continuu. | |
Pas 4: Cand maioneza este gata se adauga telina rasa. | |
Pas 5: Apoi 1/2 de mar verde ras. Se amesteca usor, de jos in sus. Se adauga sare, dupa gustul fiecaruia. | |
Am asezat salata pe bucatele de crostini si le-am servit cu felii de avocado alaturi. | |
Poftă bună! |