Crostini cu salata de telina si mar verde




Salata de telina, fara doar si poate, se numara printre preferatele mele. Azi am ales sa adaug mar ras si sa o servesc cu paine uscata (crostini cu usturoi si patrunjel) si avocado. Garantat. Buna combinatie! :)

10 minute
4 portii





Ingrediente:
- 1/2 telina mare
- 1/2 mar verde
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 50 ml ulei
- sare de Himalaya

Mod de preparare:
Pas 1: Telina se curata, se taie felii si apoi se da pe razatoarea mica. (pentru a nu se oxida, pana la finalul prepararii salatei, se pot presara cateva picaturi de zeama de lamaie)
Pas 2: Se separa albusul de galbenus. Se prepara maioneza, amestecand initial, galbenusul impreuna cu mustarul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn (pentru a nu se intuneca la culoare maioneza).
Pas 3: Se adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecandu-se in continuu.

Pas 4: Cand maioneza este gata se adauga telina rasa.
Pas 5: Apoi 1/2 de mar verde ras. Se amesteca usor, de jos in sus. Se adauga sare, dupa gustul fiecaruia.
Am asezat salata pe bucatele de crostini si le-am servit cu felii de avocado alaturi.

Poftă bună!

Back to Top