Supa crema de dovleac cu ghimbir



Nu credeam sa imi placa asa de mult o supa crema de dovleac. Si mai ales cu ghimbir. Iata ca am ajuns sa o incerc si chiar sa o si recomand cu mare placere. Am servit-o cu o mana de crutoane deasupra si ... cu inca una, alaturi... :)

50 minute
6 portii




Ingrediente:
- 800 gr dovleac 
- 4 cartofi
- 1 ceapa alba
- 1 litru apa
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita de boia de ardei rosu
- 1/4 lingurita piper alb
- 1 lingurita de sare de Himalaya
- 3-4 fasii de ghimbir murat
- 4 linguri de smantana
- 2-3 linguri de ulei




Mod de preparare:
Pas 1: Se caleste ceapa cu 2-3 linguri de ulei, pentru aproximativ 2 minute.
Pas 2: Apoi am adaugat 1 cana mare de apa.
Pas 3: Am taiat cartofii cubulete si i-am adaugat si pe ei.

Pas 4: Apoi a venit randul dovleacului, taiat si el cubulete...
Pas 5: Am mai adaugat 2 cani de apa si apoi condimentele: piper alb, boia de ardei rosu, scortisoara si sare.
Pas 6: Am taiat ghimbirul fasii si l-am adaugat in oala. Am lasat la fiert, la foc mic,  pana s-au inmuiat bine legumele.
Pas 7: Apoi am folosit blenderul pentru a pasa totul.


Pas 8: Am adaugat si 2-3 linguri de smantana si supa crema a fost gata.
Am servit cald, cu o mana de crutoane pe deasupra.

Poftă bună!

Back to Top