Nu credeam sa imi placa asa de mult o supa crema de dovleac. Si mai ales cu ghimbir. Iata ca am ajuns sa o incerc si chiar sa o si recomand cu mare placere. Am servit-o cu o mana de crutoane deasupra si ... cu inca una, alaturi... :) | |
50 minute
| |
6 portii
|
Ingrediente: | |
- 800 gr dovleac - 4 cartofi - 1 ceapa alba - 1 litru apa - 1/2 lingurita scortisoara - 1/2 lingurita de boia de ardei rosu - 1/4 lingurita piper alb - 1 lingurita de sare de Himalaya - 3-4 fasii de ghimbir murat - 4 linguri de smantana - 2-3 linguri de ulei |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se caleste ceapa cu 2-3 linguri de ulei, pentru aproximativ 2 minute. | |
Pas 2: Apoi am adaugat 1 cana mare de apa. | |
Pas 3: Am taiat cartofii cubulete si i-am adaugat si pe ei. | |
Pas 4: Apoi a venit randul dovleacului, taiat si el cubulete... | |
Pas 5: Am mai adaugat 2 cani de apa si apoi condimentele: piper alb, boia de ardei rosu, scortisoara si sare. | |
Pas 6: Am taiat ghimbirul fasii si l-am adaugat in oala. Am lasat la fiert, la foc mic, pana s-au inmuiat bine legumele. | |
Pas 7: Apoi am folosit blenderul pentru a pasa totul. | |
|
Pas 8: Am adaugat si 2-3 linguri de smantana si supa crema a fost gata. |
Am servit cald, cu o mana de crutoane pe deasupra. | |
Poftă bună! |