Ciorba de legume cu bors



Borsul cu legume (in care am strecurat cateva linguri de smantana) este de ceva vreme preferatul nostru. Asa ca ma indur sa il adaug in lista mea de "preferate".

40 minute
4 portii




Ingrediente:
- 2 cartofi
- 2 radacini de pastarnac
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 40 ml suc de rosii
- 70 ml bors / zeama de la o lamaie
- 2 linguri de ulei
- patrunjel verde
- 2 linguri de smantana
- sare de Himalaya
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Se caleste ceapa alba si cea rosie cu putin ulei, pentru aproximativ 3 minute.
Pas 2: Apoi am adaugat 4 pahare de apa.
Pas 3: Am taiat morcovul si pastarnacul marut si le-am adaugat si pe ele.

Pas 4: Apoi a venit randul cartofilor...
Pas 5: Cand legumele aproape s-au fiert am adaugat sucul de rosii, sare si piper alb. Apoi am adaugat si borsul. In cazul in care nu aveti bors proaspat, se poate folosi si zeama de la o lamaie.
Pas 6: La sfarsit am adaugat patrunjelul taiat marunt.Am mai lasat sa fiarba la foc mic, pentru inca 2-3 minute.
Am servit cu o lingura mare de smantana.

Poftă bună!

Back to Top