Pui cu sos de smantana si mere



Reţetele cu piept de pui se numara si ele printre preferatele mele. Azi am ales sa pregatesc pieptul pui cu sos de smantana cu mustar si mere trase in unt. Iar cidrul de mere a luat locul vinului alb, de gatit, in care de obicei fierbeam puiul.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 250 gr piept de pui
- 1 ceapa mare
- 40 ml cidru de mere
- 1 mar
- 30 gr unt
- 1/4 lingură mustar
- 2 linguri smantana
- 2 linguri crema de branza
- sare
- piper alb
- cimbru 

Mod de preparare:
Pas 1: Am taiat felii pipetul de pui si l-am calit in unt. Am condimentat cu sare si piper alb.
Pas 2: Se adauga ceapa taiata solzisori.
Pas 3: Apoi se adauga cidrul de mere si 20 ml apa si se lasa la fiert, la foc mic.

Pas 4: Din smantana, crema de branza, mustar, piper alb si cimbru se formeaza un sos. 
Pas 5: Se adauga sosul peste pui si cateva alune (optional). 
Pas 6: Se calesc feliile de mar in unt, pana se rumenesc putin. 
Peste puiul cu sos de smantana se aseaza felii de mar calite in unt.

Poftă bună!
Back to Top