Nu e un secret ca ador somonul la cuptor. De data aceasta am ales să îl pregătesc în vin alb, suc de grapefruit roşu. Alături am aşezat o salată de spanac, rucolla şi avocado. Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 35 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 2 rondele somon - 1 grapefruit roşu - 30 ml vin alb - 2 linguri ulei - sare - piper cu lămâie |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se aşează rondelele de somon într-un vas de ceramica rezistent la temperaturi înalte. | |
Pas 2: Se adaugă vinul alb şi uleiul. | |
Pas 3: Se condimentează cu sare şi piper cu lămâie. | |
Pas 4: Pe fiecare bucată de somon am aşezat câte o rondea de grapefruit roşu (fără coajă) şi restul de grapefruit l-am stors pe deasupra. Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 30 de minute. | |
Alături am adăugat o salată de spanac, rucola şi avocado, condimentată cu sare şi ulei de măsline. | |
Poftă bună! |