Somon la cuptor in vin alb si suc de grapefruit



Nu e un secret ca ador somonul la cuptor. De data aceasta am ales să îl pregătesc în vin alb, suc de grapefruit roşu. Alături am aşezat o salată de spanac, rucolla şi avocado.
Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 35 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 2 rondele somon
- 1 grapefruit roşu
- 30 ml vin alb
- 2 linguri ulei
- sare
- piper cu lămâie

Mod de preparare:
Pas 1: Se aşează rondelele de somon într-un vas de ceramica rezistent la temperaturi înalte.
Pas 2: Se adaugă vinul alb şi uleiul.
Pas 3: Se condimentează cu sare şi piper cu lămâie.

Pas 4: Pe fiecare bucată de somon am aşezat câte o rondea de grapefruit roşu (fără coajă) şi restul de grapefruit l-am stors pe deasupra. Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 30 de minute.
Alături am adăugat o salată de spanac, rucola şi avocado, condimentată cu sare şi ulei de măsline.

Poftă bună!
Back to Top