Somonul cu lămâie în vin alb sec, ţinut 30 de minute în cuptor este categoric una din reţetele mele preferate. Se poate servi alături de o salată de spanac tânăr. | |
Timp de preparare: 35 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 400 gr somon - 100 ml vin alb - 1 lămâie - 2 linguri ulei - 1/2 linguriţă mărar tocat - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Somonul se aşează într-un vas de rezistent la căldură (vas yena), uns cu ulei. | |
Pas 2: Se condimentează cu sare, piper alb şi mărar tocat. | |
Pas 3: Se adaugă felii de lămâie pe fiecare bucată de somon şi în vas. | |
Pas 4: Se adaugă vinul alb sec. Se dă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade Celsius. | |
Somonul în vin alb cu lămâie se serveşte cald. Recomand o salată de spanac tânăr alături. | |
Poftă bună! |