Somon cu lamaie


Somonul cu lămâie în vin alb sec, ţinut 30 de minute în cuptor este categoric una din reţetele mele preferate. Se poate servi alături de o salată de spanac tânăr.

Timp de preparare: 35 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 400 gr somon
- 100 ml vin alb
- 1 lămâie
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriţă mărar tocat
- sare
- piper alb



Mod de preparare:
Pas 1: Somonul se aşează într-un vas de rezistent la căldură (vas yena), uns cu ulei.
Pas 2: Se condimentează cu sare, piper alb şi mărar tocat.
Pas 3: Se adaugă felii de lămâie pe fiecare bucată de somon şi în vas.
Pas 4: Se adaugă vinul alb sec.  Se dă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade Celsius.
Somonul în vin alb cu lămâie se serveşte cald. Recomand o salată de spanac tânăr alături.

Poftă bună!
Back to Top