Reţeta ciocolatei de casă este una extrem de simplă. Ingredientele de cea mai bună calitate, fac din aceasta un desert fin şi delicat. Ciocolata de casă e cea care îmi aduce mereu aminte de copilărie. E un desert plăcut în egală măsură atât de prichindei cât şi se adulţi. |
Timp de preparare: 20 minute |
Porţii: 20 |
Ingrediente: | |
- 400 gr lapte praf - 50 gr cacao - 300 gr zahăr - 1 lingura zahăr vanilat - 100 ml apă - 2 linguri esenţă de rom - 100 gr unt - sare |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se amestecă laptele praf şi cacao într-un bol încăpător. Eu le-am cernut pe ambele, pentru a nu avea parte de "bulgăraşi". | |
Pas 2: Se adaugă esenţa de rom. | |
Pas 3: Intr-o tigaie se pregăteşte un sirop din zahăr, zahăr vanilat şi apă. | |
Pas 4: Se stinge focul şi se adaugă untul. Se lasă până se topeşte şi se amestecă uşor cu siropul de zahăr. | |
Pas 5: Se adaugă acest amestec peste compoziţia de lapte praf şi cacao. | |
Pas 6: Se amestecă bine. | |
Pas 7: Se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se aşează pe deasupra (după dorinţă) nuci sau alune prăjite. Eu am ales nucile. | |
Se serveşte dimineaţa, la o cafea sau oricând în timpul zilei. :o) | |
Poftă bună! |