Ciocolata de casa cu nuci

Reţeta ciocolatei de casă este una extrem de simplă. Ingredientele de cea mai bună calitate, fac din aceasta un desert fin şi delicat. Ciocolata de casă e cea care îmi aduce mereu aminte de copilărie. E un desert plăcut în egală măsură atât de prichindei cât şi se adulţi. 

Timp de preparare: 20 minute
Porţii: 20





Ingrediente:
- 400 gr lapte praf
- 50 gr cacao
- 300 gr zahăr
- 1 lingura zahăr vanilat
- 100 ml apă
- 2 linguri esenţă de rom
- 100 gr unt
- sare



Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă laptele praf şi cacao într-un bol încăpător. Eu le-am cernut pe ambele, pentru a nu avea parte de "bulgăraşi".

Pas 2: Se adaugă esenţa de rom.
Pas 3: Intr-o tigaie se pregăteşte un sirop din zahăr, zahăr vanilat şi apă.

Pas 4: Se stinge focul şi se adaugă untul. Se lasă până se topeşte şi se amestecă uşor cu siropul de zahăr.
Pas 5: Se adaugă acest amestec peste compoziţia de lapte praf şi cacao.
Pas 6: Se amestecă bine.
Pas 7: Se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se aşează pe deasupra (după dorinţă) nuci sau alune prăjite. Eu am ales nucile.
Se serveşte dimineaţa, la o cafea sau oricând în timpul zilei. :o)

Poftă bună!
Back to Top