Naan sau painea dospita este una din cele mai intalnite forme de paine in India. Reţeta de naan nu este complicata deloc. Timpul mare de asteptare de dupa framantare par sa aduca reteta in aria celor care "se lasa asteptate" :o). |
Timp de preparare: 50 minute |
Porţii: 5 |
Ingrediente: | |
- 500 gr făină - 1 lingură sare - 1 ou - 2 linguri ulei de floarea soarelui - 100 ml lapte - 1 lingură zahăr - 1 lingură drojdie uscată - 200 ml apă călduţă |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am batut oul. Apoi am adaugat ulei (lingura cu lingura), apoi laptele caldut. | |
Pas 2: Se amesteca drojdia uscata cu zaharul. Apoi se adauga 4-5 linguri de apa calduta. | |
Pas 3: Se adauga peste faina (amestecata cu sare) compozitia de ou, ulei si lapte (obtinuta la pasul 1). | |
Pas 4: Apoi se adauga compozitia de drojdie (obtinuta la pasul 2) si se framanta bine, in jur de 4-5 minute. Se lasa 20 de minute la crescut. Se acopera bolul cu un stergar curat. | |
Pas 5: Se imparte aluatul in cinci parti cat de cat egale si se formeaza mici bile de aluat. Le-am acoperit cu acelasi stergar si le-am mai last 5 minute la crescut. | |
Pas 6: Am intins apoi foi de naan si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi am dat tava la cuptor (180 grade Celsius) pentru 6 minute. | |
Dupa ce se scot de la cuptor (sunt umflate), se ung cu unt. Eu am ales sa presar si putin usturoi si busuioc uscat pe deasupra. | |
Poftă bună! |