Chocolate lava cake




Oricum i-ati spune "chocolate lava cake", "chocolate lava", "lava cake" sau "prajitura vulcan", desertul acesta este foarte foarte simplu de realizat. Cumparati cea mai buna ciocolata! Iata si reteta, cu alte cateva reguli simple ce trebuie respectate.
Se poate servi ca desert atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 6




Ingrediente:
- 300 gr ciocolată
- 150 gr unt
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 2 linguri zahăr
- 1/2 lingurita esenta de vanilie


Mod de preparare:
Pas 1: Ciocolata si untul se aseaza intr-un bol de ceramica si se dau la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.  Se scoate bolul si sa amesteca bine. Se lasa 2-3 minute sa se raceasca.
Pas 2: Se amesteca ouale cu zaharul si faina. 
Pas 3: Se adauga compozitia de ciocolata (obtinuta la pasul 1) peste amestecul de oua, zahar si faina.

Pas 4: Micutele vase de ceramica se ung cu unt si se tapeteaza cu zahar. Apoi se toarna compozitia de chocolate lava  in fiecare. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pentru 10-12 minute. Nu mai mult. 
Se scot usor din forme (se rastoarna pe farfurie), se pudreaza cu zahar vanilat si se pot adauga fulgi de migdale. Se servesc imediat. :o)

Poftă bună!
Back to Top