Sosul acestui preparat este cel mai bun sos pe care l-am gustat vreodată. Sigur îl voi mai încerca. Ideea mi-a venit tot din ceea ce aveam prin frigider şi debara. "Ce-ar merge la creveţii ăştia?! Mmmm, n-ar fi rău un sos cu vin alb şi mascarpone. Iar dacă l-aş aroma cu lemongrass şi puţin usturoi, ar trebui să iasă ceva minunat". Zis şi facut. |
Timp de preparare: 10 minute |
Porţii: 1 |
Ingrediente: | |
- 200 gr creveţi - 50 ml vin alb - 3 linguri de mascarpone - 1 fir lemongrass - 2 linguri ulei - 2 căţei de usturoi - 4-5 felii de parmezan - sare - câteva fire de chives / ceapa ciorii |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Usturoiul se taie felii şi se căleşte în ulei pentru 1-2 minute. Când feliile sunt rumenite, se îndepărtează din ulei. | |
Pas 2: Cât timp se căleşte usturoiul, se curăţă creveţii de carcasă. | |
Pas 3: Se adaugă vinul alb. | |
Pas 4: Când a început să fiarbă, se adaugă mascarpone. | |
Pas 5: Firul de lemongrass se taie fâşii şi se adaugă peste acest sos. | |
|
Pas 6: Apoi, este timpul creveţilor să fie adăugaţi şi ei. |
Pas 7: Se mai lasă 2-3 minute, până aromele se întrepătrund şi sosul devine consistent. Se presară şi puţină sare. | |
Am îndepărtat fâşiile de lemongrass, iar pe deasupra am ras câteva felii de parmezan şi am decorat cu fire de chives. Sunt buni şi calzi şi reci. | |
Poftă bună! |