Creveti in sos de vin alb si mascarpone


Sosul acestui preparat este cel mai bun sos pe care l-am gustat vreodată. Sigur îl voi mai încerca. Ideea mi-a venit tot din ceea ce aveam prin frigider şi debara. "Ce-ar merge la creveţii ăştia?! Mmmm, n-ar fi rău un sos cu vin alb şi mascarpone. Iar dacă l-aş aroma cu lemongrass şi puţin usturoi, ar trebui să iasă ceva minunat". Zis şi facut.

Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 1





Ingrediente:
- 200 gr creveţi
- 50 ml vin alb
- 3 linguri de mascarpone
- 1 fir lemongrass
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- 4-5 felii de parmezan
- sare
- câteva fire de chives / ceapa ciorii

Mod de preparare:
Pas 1: Usturoiul se taie felii şi se căleşte în ulei pentru 1-2 minute. Când feliile sunt rumenite, se îndepărtează din ulei.

Pas 2: Cât timp se căleşte usturoiul, se curăţă creveţii de carcasă.
Pas 3: Se adaugă vinul alb.

Pas 4: Când a început să fiarbă, se adaugă mascarpone.
Pas 5: Firul de lemongrass se taie fâşii şi se adaugă peste acest sos.

Pas 6: Apoi, este timpul creveţilor să fie adăugaţi şi ei.
Pas 7: Se mai lasă 2-3 minute, până aromele se întrepătrund şi sosul devine consistent. Se presară şi puţină sare.
Am îndepărtat fâşiile de lemongrass, iar pe deasupra am ras câteva felii de parmezan şi am decorat cu fire de chives.
Sunt buni şi calzi şi reci.

Poftă bună!
Back to Top