Macarons



Iată o reţetă de-a dreptul pretenţioasă. Reţeta nu e grea, dar regulile sunt foarte stricte. Nici mie nu mi-a ieşit din prima şi încă e loc de mai bine. O să scriu câteva din regulile de bază pentru a nu va lovi şi voi de ele (aşa cum am păţit eu):
1) ingredientele trebuie cântărite exact;
2) aerul în care pe pregătesc macarons trebuie să fie uscat (adică să nu fi gătit înainte sau în timp ce realizaţi compoziţia de macarons, alte mâncăruri ce au eliberat sau eliberează aburi);




3) albusul de ou trebuie lasat in frigider pentru o zi. Cu o ora inainte de a incepe reteta, se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei.
4) faina de migdale trebuie cernuta impreuna cu zaharul farin;
5) daca doriti sa faceti propria faina, din migdale crude, lasati migdalele in apa pentru cateva ore. Se indeparteaza coaja maronie cu unghia si cu buricele degetelor. Se lasa la uscat si apoi se foloseste pe rand masina de tocat nuca si apoi rasnita de cafea pentru a obtine faina. Daca migdalele nu sunt uscate complet, faina va fi umeda si trebuie lasata la uscat pentru o zi sau doua, amestecand din cand in cand.
6) inainte de a fi introdusi in cuptor, macarons-ii se lasa pe tava (intr-un loc uscat) pentru 40-45 de minute pana se formeaza o crusta protectoare (se verifica cu degetul; cand nu se lipeste, sunt gata de coacere)
7) nu plecati de langa cuptor (verificati daca s-au facut, apasand usor pe un macarons; daca se misca piciorusul la apasare, nu sunt gata). Coacerea dureaza 12-15 minute, la 160 grade Celsius. Durata variaza in functie de puterea cuptorul si de gradul de ventilare al acestuia. Foarte usor se pot arde sau pot capata o culoare usor maronie.

Nu recomand pregatirea lor cand va vin musafiri (dureaza mult si necesita rabdare si atentie si mai multa).

Am strans aceste informatii de pe diferite site-uri si materiale video.
Iata aici un material video foarte bun.
Timp de preparare: 2 ore
Porţii: 4



Ingrediente:
- 70 gr albuşuri de ou (de la 3 ouă)
- 90 gr zahăr
- 80 gr zahăr pudră
- 80 gr făină de migdale
- 2 picături colorant
Cremă:
- 4 linguri mascarpone
- 100 gr ciocolată


Mod de preparare:
Pas 1: Se bat albuşurile de ou (la viteza mica). Se adaugă 45 gr de zahăr.

Pas 2: Se adaugă inca 45 gr zahar. Compoziţia de bezea trebuie să fie lucioasă.
Pas 3: Se amestecă făina de migdale cu zahărul pudră. Se strecoară o lingură de făină de migdale, o lingură de zahăr şi tot aşa până la terminarea cantităţilor.


Pas 4: Se adaugă făina cu zahăr peste bezea. Se amestecă la început încet şi apoi mai repede.

Pas 5: Se adaugă colorantul alimentar. 
Pas 6: Se foloseşte un cornet de bucătărie şi se formează mici cerculeţe pe hârtia de copt. Tava se lasă afara, pentru 40-45 de minute, până s-a format o crustă deasupra (nu se lipeşte de deget când atingeţi un macaron). Se dau apoi la cuptor pentru 10-12 minute, la 160 grade Celsius.
Crema se obţine prin topirea la bain-marie a ciocolatei şi apoi amestecarea cu mascarpone. Se lasă câteva minute la frigider pentru a se întări şi se foloseşte la sfârşit, pentru lipirea macarons-ilor, 2 câte 2.

Poftă bună!
Back to Top