Reţeta aduce cumva cu cea de musaca, însa al treilea strat (al piureului de cartofi) este înlocuit de caşcaval (totul e acoperit de un strat consistent de caşcaval). De aici şi numele reţetei mele: cartofi cu vinete în manta de caşcaval. | |
1h 10 minute
| |
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 4 cartofi mari - 2 vinete medii - 2 cepe - 2 linguri pastă de roşii - 2 ouă - 2 linguri smântână - caşcaval - cimbru - sare - piper alb - unt - ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb cu puţină sare. | |
Pas 2: Vinetele de coc, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs. | |
Pas 3: Se taie ceapa solzişori şi se căleşte în puţin ulei. | |
Pas 4: Se adaugă vinetele tăiate mai mărişor. | |
Pas 5: Apoi am adăugat pasta de roşii, sare, piper alb şi puţin cimbru. | |
Pas 6: Cartofiilor fierţi le-am adăugat puţin unt sărat şi i-am pisat bine. Apoi am aşezat primul strat, într-un vas rezistent la căldură. | |
Pas 7: Peste cartofi se aşează al doilea strat, cel al vinetelor cu ceapă. Apoi am bătut ouăle, le-am amestecat cu smântâna şi le-am turnat deasupra. Se dă la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru 35 de minute. | |
Pas 8: Inainte cu 5 minute să fie gata, se scoate şi se adaugă caşcaval ras pe deasupra. | |
Poftă bună! | |