Cartofi cu vinete în manta de caşcaval




Reţeta aduce cumva cu cea de musaca, însa al treilea strat (al piureului de cartofi) este înlocuit de caşcaval (totul e acoperit de un strat consistent de caşcaval). De aici şi numele reţetei mele: cartofi cu vinete în manta de caşcaval.
1h 10 minute
4 portii





Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 2 vinete medii
- 2 cepe
- 2 linguri pastă de roşii
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- caşcaval
- cimbru
- sare
- piper alb
- unt
- ulei

Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb cu puţină sare.

Pas 2: Vinetele de coc, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs.
Pas 3: Se taie ceapa solzişori şi se căleşte în puţin ulei.

Pas 4: Se adaugă vinetele tăiate mai mărişor.
Pas 5: Apoi am adăugat pasta de roşii, sare, piper alb şi puţin cimbru.
Pas 6: Cartofiilor fierţi le-am adăugat puţin unt sărat şi i-am pisat bine. Apoi am aşezat primul strat, într-un vas rezistent la căldură.
Pas 7: Peste cartofi se aşează al doilea strat, cel al vinetelor cu ceapă. Apoi am bătut ouăle, le-am amestecat cu smântâna şi le-am turnat deasupra.  Se dă la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru 35 de minute.
Pas 8: Inainte cu 5 minute să fie gata, se scoate şi se adaugă caşcaval ras pe deasupra.
Poftă bună!
Back to Top