Timp de preparare: 1h 10minute
Porţii: 6
Ingrediente:
- 1 ceşcuţă de orez brun
- 1/4 ţelină
- 1 morcov
- 1/2 ardei roşu
- 1/4 ardei galben
- 2 linguriţe oţet balsamic
- 2 linguriţe seminţe de in
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1/2 ceşcuţă seminţe de migdale
- 2 linguriţe seminţe de susan
- 2 linguriţe stafide
- 2 linguriţe sos de soia
- salată verde (pentru decor)
Mod de preparare:
Pas 1: Se taie cubuleţe ţelina şi se pune la fiert. Apoi se lasă 5-10 minute la răcit.
Pas 2: Orezul brun se pune la fiert, pentru 35-40 de minute. Se amestecă din când în când. După ce s-a fiert se lasă la răcit, la frigider. Eu l-am fiert de cu seară şi a doua zi, dimineaţa, am continuat salata.
Pas 3: Se prăjeşte susanul pâna devine auriu. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Pas 4: Se aşează orezul într-un bol. Se pregătesc alături urmatoarele: seminţele de susan, oţetul balsamic, seminţele de in, uleiul de măsline, migdalele, stafidele şi sosul de soia.
Pas 5: Se amestecă uşor, de jos în sus (pentru a nu strivi boabele de orez brun).
Pas 6: Se taie morcovul cubuleţe şi se adaugă peste compoziţia de orez.
Pas 7: Se adaugă ţelina fiartă şi răcită.
Pas 8: Se taie cubuleţe ardeiul roşu.
Pas 9: Se taie cubuleţe şi ardeiul galben. Și cam atât... Salata-i gata!
Preparatul se aşează pe o frunză de salată verde şi se serveşte rece.
Poftă bună!