Biscotti cu ciocolată şi nuci



Timp de preparare: 1h
Porţii: 8




Ingrediente:
- 250 gr făină
- 100 gr ciocolată neagră
- 150 gr nuci prăjite
- 150 gr zahăr
- 3 ouă
- 1 lingură de ness
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri cacao
- 1 lingură esenţă vanilie
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă într-un bol următoarele: făină, cacao, ness, bicarbonat şi sare.
Pas 2: Se adaugă zăharul.

Pas 3: Se bat ouăle cu esenţa de vanilie.
Pas 4: Se încorporează compoziţia de făină (obţinută la pasul 1).

Pas 5: Se obţine o cocă moale.
Pas 6: Se rupe ciocolata în bucăţi mari, neregulate.

Pas 7: Se prăjesc nucile.
Pas 8: Se amestecă şi ciocolata şi nucile în compoziţia de biscotti.


Pas 9: Compoziţia se împarte în 2 şi se modelează sub formă de sul, cu ajutorul unei folii.
Pas 10: Se aşează cele două suluri pe  tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade Celsius.

Pas 11: Se scot, se lasă 10 minute la răcit şi apoi se taie felii (de 2cm grosime). Se dau iar la cuptor pentru 5 minute.
Biscotti se servesc alături de o ceaşcă de cafea/ceai/lapte. Eu am ales laptele de migdale.

Poftă bună!
Back to Top