Tarta cu mere, nectarine si merisoare

Timp de preparare: 1h 10minute

Porţii: 8


Ingrediente:


- 400 gr făină
- 150 gr unt
- sare
- 75 ml apă rece
- 3 mere foarte mari
- 3 nectarine mari
- 2 linguri de merişoare
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 200 gr zahăr
- 1/2 zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie (opţional)
- 1 linguriţă esenţă de vanilie (opţional)
- 1 linguriţă esenţă de rom (opţional)


Mod de preparare:


Pas 1: Se prepară pasta brisee, sau pe româneşte, aluat de patiserie: peste făina se adaugă sarea şi untul. Se framântă bine. Se adaugă apoi apa rece, în picături, până de obţine un aluat ce se poate rupe uşor.

Pas 2:  Aluatul astfel obţinut se dă la rece pentru 30 de minute.


Pas 3: Merele de taie în sferturi, se înlătură cotorul, se taie felii. Peste ele se adaugă 150 gr zahăr, 1 lingură zahăr vanilinat şi o linguriţă de scorţişoară. Se amestecă şi se lasă în vas până când e vremea să intre în tartă.

Pas 4: La fel şi cu nectarinele. Peste ele se presară 50 de grame de zahăr şi un pic de esenţă de vanilie. Peste merişoare am turnat o linguriţă de esenţă de rom.Pas 5: Se întinde foaia de aluat.

 

Pas 6: Se aşează în forma de tartă, se taie marginile (aluatul rămas se modelează din nou, se întinde foaie şi se taie fâşii, care se vor aşeza pe deasupra fructelor). Patul de cocă se înţeapă cu furculiţa pe toata suprafaţa.Pas 7: Se adaugă un rând de mere, ca în imagine.
Pas 8: Apoi un rând de nectarine. Se presară merişoarele.
Se continuă până se umple tarta. 
Pas 9: Se adaugă fâşiile de aluat (pregătite la pasul 6), dispuse ca în imagine. Pas 10: Se dă la cuptor pentru 50 de minute, la 180 grade Celsius.Poftă bună!
Back to Top