Risotto cu ciuperci este un preparat specific italian. Cunoaste diverse variante. Orezul se poate fierbe in supa de pui, de legume sau de peste. Eu, astazi, am ales supa de pui. Iata ce-a iesit!
Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 6
Ingrediente:
- 150 gr orez brun
- 6 ciupercuţe
- 2 pahare supă de pui
- 2 linguriţe mărar tăiat
- 4 linguri ulei
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Pas 1: Se taie felii ciupercuţele şi se călesc în ulei, 2-3 minute.
Pas 3: Se adaugă şi un polonic de supă de pui.
Pas 4: Se adaugă orezul brun.
Pas 5: Se adaugă toată supa de pui şi se lasă la fiert aproximativ 35-40 de minute. Din când în când se amestecă şi se adaugă apă (caldută) până când orezul s-a fiert.
Pas 6: Când orezul e fiert se adaugă mărarul. Se mai lasă 1 minut la foc redus.
Poftă bună!