Ingrediente: |
- 1kg carne tocată
- 1 pachet foi de lasagna
- 400 gr roşii în suc
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 2 morcovi
- 100 gr unt
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- 300 ml smântână de gătit
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă nucşoară
- 4 linguriţe parmezan
- sare
- piper alb
|
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se taie ceapa şi se căleşte în 50 gr de unt. |
|
Pas 2: Se adaugă ardeiul galben, tăiat cubuleţe. |
|
Pas 3: Se adaugă şi ardeiul roşu (tăiat cubuleţe). |
|
Pas 4: Se taie morcovul. |
|
Pas 5: Se adaugă usturoiul (tăiat felii), sare şi piper peste carnea tocată. |
|
Pas 6: Când legumele s-au călit se adaugă compoziţia de carne tocată. |
|
Pas 7: Se adaugă roşiile tăiate cuburi şi sosul de roşii. |
|
Pas 8: Se complează cu 1/2 pahar de apă (călduţă) şi se mai lasă 20 minut la foc redus. |
|
Pas 9: Se prepară sosul bechamel. Se pun la încălzit 50 gr unt cu 2 linguri de făină. |
|
Pas 10: Apoi se adaugă smântână de gătit. Se poate adăuga/înlocui cu lapte. Se amestecă în continuu. | |
|
Pas 11: Se adaugă un ou, sare şi piper alb. |
|
Pas 12: Când e aproape gata se adaugă şi nucşoara. |
|
Pas 13: Se ung cu puţin unt, unul sau 2 vase de yena. Eu am avut 2: unul de aproximativ 4 porţii şi altul de 6 porţii de lasagna. |
|
Pas 14: Se aşează foile de lasagna(nefierte) pe fundul vaselor. Eu am avut foi care nu necesită fierberea în prealabil. |
|
Pas 15: Se aşează un start de compoziţie de carne. |
|
Pas 16: ...apoi un strat de sos bechamel. |
|
Pas 17: Se aşează apoi un nou strat de foi de lasagna şi se continuă procedeul până se termină compoziţiile. |
|
Pas 18: Se încheie cu un strat de foi de lasagna şi sos bechamel. Pe deasupra se presară puţin parmezan. |
|
Pas 19: Se ţine la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 40 de minute, sau până când ultima foaie de lasagna va avea un aspect rumen. |