Stiu. Denumire neobisnuita in panorama de supe, dar va asigur ca e minunata si foarte simplu de facut. Mai mult decat atat, habar nu aveam ca exista o asa leguma. :) Un coleg mi-a indicat de unde pot cumpara o astfel de leguma si mult n-a lipsit pana am si realizat supa de anghinarea de Ierusalim. Iata si reteta! | |
![]() |
30 minute
|
![]() |
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 250 gr anghinare de Ierusalim - 1 pastarnac - 1 ceapa alba - 3 catei de usturoi - 500 ml vin alb - 250 gr smantana - 2 linguri ulei - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie cateii de usturoi felii si se calesc in unt si ulei. | |
Pas 2: Se adauga ceapa taiata marunt. Se mai lasa 2-3 minute la calit. Se adauga apoi o cana de apa si se lasa la fiert. | |
Pas 3: Intre timp se curata anghinarea de Ierusalim. Se curata de coaja si se da prin razatoare. (Nota: Se oxideaza foarte repede, asa ca se adauga in oala se indata ce se termina de ras.) | |
Pas 4: La fel se procedeaza si cu pastranacul. | |
Pas 5: Se adauga apoi inca o cana cu apa si 500 ml de vin si se lasa la fiert pentru aprox 20-30 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper alb. | |
Pas 6: Se foloseste un blender vertical si se paseaza totul. | |
Pas 7: Se adauga smantana si se continua amestecarea. Se mai poate adauga sare dupa preferinta. | |
Supa e gata! Se serveste calda, cu bucatele de crutoane si ulei de masline pe deasupra. | |
Poftă bună! |