Supa de anghinare de Ierusalim


Stiu. Denumire neobisnuita in panorama de supe, dar va asigur ca e minunata si foarte simplu de facut. Mai mult decat atat, habar nu aveam ca exista o asa leguma. :) Un coleg mi-a indicat de unde pot cumpara o astfel de leguma si mult n-a lipsit pana am si realizat supa de anghinarea de Ierusalim. Iata si reteta!

30 minute
4 portii




Ingrediente:
- 250 gr anghinare de Ierusalim
- 1 pastarnac
- 1 ceapa alba
- 3 catei de usturoi
- 500 ml vin alb
- 250 gr smantana
- 2 linguri ulei
- sare
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Se taie cateii de usturoi felii si se calesc in unt si ulei.
Pas 2: Se adauga ceapa taiata marunt. Se mai lasa 2-3 minute la calit. Se adauga apoi o cana de apa si se lasa la fiert.
Pas 3: Intre timp se curata anghinarea de Ierusalim. Se curata de coaja si se da prin razatoare. (Nota: Se oxideaza foarte repede, asa ca se adauga in oala se indata ce se termina de ras.)

Pas 4: La fel se procedeaza si cu pastranacul.
Pas 5: Se adauga apoi inca o cana cu apa si 500 ml de vin si se lasa la fiert pentru aprox 20-30 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper alb.
Pas 6: Se foloseste un blender vertical si se paseaza totul. 
Pas 7: Se adauga smantana si se continua amestecarea. Se mai poate adauga sare dupa preferinta.
Supa e gata! Se serveste calda, cu bucatele de crutoane si ulei de masline pe deasupra.

Poftă bună!

Back to Top