Tacos e una din mancarurile mexicane pe care sigur l-as repeta. Combinatia de carne tocata cu legume, condimente picante, masline si avocado... Mmmm, toate impreuna asezate intr-o minunata tortilla de porumb, ma fac sa-mi mai doresc sa pregatesc tacos. Iata si reteta! | |
40 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 6 tortilla de porumb - 250 gr carne tocata - 2 cepe mici / 1 ceapa mare - 1 avocado - 50 gr rosii in suc propriu - 1/2 ardei rosu - 1 ardei iute - 7-8 masline - 1/2 lingurita sare - 1/2 lingurita boia de ardei rosu - 1/4 lingurita piper alb - 1/4 lingurita piper negru - 1/2 lingurita oregano - 1/4 lingurita praf de usturoi - 1/2 lingurita cumin - salata verde - boabe de porumb - cascaval ras |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am calit carnea tocata (1/2 carne de porc, 1/2 carne de vita). Obs: Nu am folosit nici un pic de ulei. | |
Pas 2: Cand carnea isi schimba culoarea, am adaugat ceapa si ardeiul rosu taiate marunt. | |
Pas 3: Am adaugat apoi sucul de rosii cu rosiile taiate marunt. | |
Pas 4: Apoi am adaugat condimentele: boia de ardei rosu, piper alb si negru, cumin si praf de usturoi. | |
Pas 5: Nu am uitat nici de oregano si de ardeiul iute taiat rondele. | |
Pas 6: Am adaugat o cana de apa si am lasat la fiert. Am mai suplimentat cu apa, pentru ca toata compozitia sa se gateasca bine, la foc mic, pentru 30-40 de minute. | |
Pas 7: Apoi am umplut barcutele de porumb cu aceasta compozitie de taco. Pe deasupra am adaugat salata verde, boabe de porumb, avocado, masline si o linguita de smantana cu chili. | |
Tacos se servesc calde, cu un sos de smantana cu chili, avocado si ardei iute. | |
Poftă bună! |