Tacos in barcute de porumb




Tacos e una din mancarurile mexicane pe care sigur l-as repeta. Combinatia de carne tocata cu legume, condimente picante, masline si avocado... Mmmm, toate impreuna asezate intr-o minunata tortilla de porumb, ma fac sa-mi mai doresc sa pregatesc tacos.  Iata si reteta!

40 minute
2 portii




Ingrediente:
- 6 tortilla de porumb
- 250 gr carne tocata
- 2 cepe mici / 1 ceapa mare
- 1 avocado 
- 50 gr rosii in suc propriu
- 1/2 ardei rosu
- 1 ardei iute
- 7-8 masline
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita boia de ardei rosu
- 1/4 lingurita piper alb
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/2 lingurita oregano
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita cumin
- salata verde
- boabe de porumb
- cascaval ras

Mod de preparare:
Pas 1: Am calit carnea tocata (1/2 carne de porc, 1/2 carne de vita). Obs: Nu am folosit nici un pic de ulei.
Pas 2: Cand carnea isi schimba culoarea, am adaugat ceapa si ardeiul rosu taiate marunt.
Pas 3: Am adaugat apoi sucul de rosii cu rosiile taiate marunt.
Pas 4: Apoi am adaugat condimentele: boia de ardei rosu, piper alb si negru, cumin si praf de usturoi.
Pas 5: Nu am uitat nici de oregano si de ardeiul iute taiat rondele.
Pas 6: Am adaugat o cana de apa si am lasat la fiert. Am mai suplimentat cu apa, pentru ca toata compozitia sa se gateasca bine, la foc mic, pentru 30-40 de minute.
Pas 7: Apoi am umplut barcutele de porumb cu aceasta compozitie de taco. Pe deasupra am adaugat salata verde, boabe de porumb, avocado, masline si o linguita de smantana cu chili.
Tacos se servesc calde, cu un sos de smantana cu chili, avocado si ardei iute.

Poftă bună!

Back to Top