Chiftelute marinate


Reteta chiftelutelor marinate o am de la mama. Nici nu se putea altfel. Pe de alta parte, aceasta reteta si merita cu siguranta locul in cartea mea de bucate online. Dupa 3 zile (consecutive) de pregatit acelasi fel de mancare, adica aceste chiftelute marinate. Iata si reteta!

40 minute
4 portii




Ingrediente:
- 250 gr carne de vita
- 300 gr rosii in suc propriu
- 2 linguri faina integrala
- 2 linguri marar uscat
- 2 linguri cimbru uscat
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- ulei
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Carnea de vita tocata se aseaza intr-un vas incapator. Se adauga o lingura de faina integrala si se amesteca.
Pas 2: Se adauga sare, piper alb, usturoi, marar si cimbru.
Pas 3: Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. Apoi se formeaza chiftelutele.
Pas 4: Se prajesc chiftelutele in ulei, pana prind o culoare maronie placuta.
Pas 5: Se formeaza un sos Bechamel. Intr-o oala incapatoare se amesteca o lingura de ulei cu una de faina. Se adauga apa calduta si se amesteca in continuu.
Pas 6: Apoi se adauga rosiile in suc propriu (le-am taiat foarte marunt).
Pas 7: Se condimenteaza cu sare, piper alb si cimbru.
Pas 8: Se adauga chiftelutele prajite si se mai lasa la fiert pentru 2-3 minute. Daca se doreste, se poate adauga 1-2 linguri de otet.
Sunt bune calde, cu un pic de cascaval ras pe deasupra.

Poftă bună!

Back to Top