Reteta chiftelutelor marinate o am de la mama. Nici nu se putea altfel. Pe de alta parte, aceasta reteta si merita cu siguranta locul in cartea mea de bucate online. Dupa 3 zile (consecutive) de pregatit acelasi fel de mancare, adica aceste chiftelute marinate. Iata si reteta! | |
40 minute
| |
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 250 gr carne de vita - 300 gr rosii in suc propriu - 2 linguri faina integrala - 2 linguri marar uscat - 2 linguri cimbru uscat - 1/2 lingurita praf de usturoi - ulei - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Carnea de vita tocata se aseaza intr-un vas incapator. Se adauga o lingura de faina integrala si se amesteca. | |
Pas 2: Se adauga sare, piper alb, usturoi, marar si cimbru. | |
Pas 3: Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. Apoi se formeaza chiftelutele. | |
Pas 4: Se prajesc chiftelutele in ulei, pana prind o culoare maronie placuta. | |
Pas 5: Se formeaza un sos Bechamel. Intr-o oala incapatoare se amesteca o lingura de ulei cu una de faina. Se adauga apa calduta si se amesteca in continuu. | |
Pas 6: Apoi se adauga rosiile in suc propriu (le-am taiat foarte marunt). | |
Pas 7: Se condimenteaza cu sare, piper alb si cimbru. | |
Pas 8: Se adauga chiftelutele prajite si se mai lasa la fiert pentru 2-3 minute. Daca se doreste, se poate adauga 1-2 linguri de otet. | |
Sunt bune calde, cu un pic de cascaval ras pe deasupra. | |
Poftă bună! | |